Att slösa pengar tror jag en del tjänar på.Pengar och ekonomi följer med en hela livet. När jag var liten blev jag glad när mamma gav mig tjugo kronor. Jag en en kompis sprang runt i stan och samlade burkar och jag tror vi fick ihop 200 kronor. Jag mins inte om vi delade lika eller om han han tog 75 % och jag fick 25% eller så var de så att jag tog 90 % och min dåvarde kompis fick 10 %. Strunt samma för minnet jag har är att jag och min kompis sprang runt i stan i säkert 12 timmar den gången och dagen efter så drog vi iväg med all denna pant till någon affär.
Jag minns en annan gång att jag hitta tre sex pack med öl i en buske en gång. Jag hällde ut alla öl och gick och panta burkarna och blev hur glad som helst att jag hade lyckats tjäna lite pengar.

Nu är de väl lite annorlunda. De skulle vara väldig kris om jag skulle gå och leta burkar ute på stan idag. Jag tror aldrig jag skulle göra de hur lite pengar jag än hade.


 Mitt busskort kostade en hel del. När jag berättar detta så tycker många att jag har slösat bort pengar och jag borde kunnat ha fått de där mycket billigare. Man nämner en mängd alternativ som hade varit billigare än att göra så som jag gjorde. De är bara de att nästan alla alternativ  hade inneburit att jag inte hade kunnat jobba och tjäna pengar under tiden jag höll på att ta busskortet. Hade jag varit arbetslös då hade de funkat att tex gå en utbildning i Åmål för en billig peng. Men vill man jobba och gör de i vänerborg så funkar de ju inte riktigt att ta busskort i Åmål tex. Även om utbildningen är billigare. Jag minns inte exakt vad jag betalade för mitt busskort, men vi snackar säkert två månadslöner. Två månadslöner har jag ju tjänat in för längesen eftersom jag har jobbat med att köra buss i flera år.

Att slösa pengar kan göra att man tjänar på de. Ett bra exempel som inte ens ligger i närheten av mitt sk slösande är några av dessa människor på Stureplan. Champagne sprutar ut i massor !!! De finns personer som springer på Stureplan regelbundet och de är då inte ovanligt att dom bränner 100 000 kr på champagne under en och  samma kväll. Detta kan man tycka är ett slöseri och de kanske är svårt att argumentera i mot de. Men om folk  som hänger mycket på Stureplan och  ser att någon kan "bränna" så mycket cash på en och samma kväll då får han en viss status och han blir liksom ett varumärke och de kan vara nog så viktigt för att kunna tjäna mer pengar i framtiden.På stureplan festar folk som har extremt mycket pengar. Om man visar att man kan bränna hur mycket pengar som helst då är man troligtvis den som vet hur man tjänar hur mycket pengar som helst också. De är inte oviktigt i den sk finanasvärlden. Man kan liksom driva marknaden framåt själv istället för att följa den och de kan man i dom kretsarna tjäna enormt mycket mer pengar på än de man sprutar ut i champagne. Sprutandet av champagnen är ju då inte ett slöseri utan en varumärkesökning av sig själv....   


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE