2009 01 22

I några dagar nu har jag varit lite sjuk och dålig. Jag hade egentligen tänkt att åka träna pingis idag men efter som jag har lite ont i halsen och är förkyld så skippade jag de...Under denna kväll har jag inte gjort mycket mer än legat under ett täcke för att förkylningen ska släppa.

Tidigare idag var jag såklart på min favvoresturang och käka kyckling. När jag sedan var på väg hem så kommer det fram en sån där typ av människa eller man kanske ska säga en sån där som jobbar på ett sätt som jag verkligen avskyr.
Det var en snubbe från någon välgörenhetsorganisation. Han började med att fråga om han fick störa mig. Jag svarade nej och fortsatte att gå.

Jag gillar inte detta. Att en välgörenhetsorganisation ställer sig på gatan och stoppar folk och börjar snacka om att man ska skänka pengar till fattiga barn så att dom kan få gå i skolan och få mat och rent vatten. OK det är väl bra att dessa organisationer finns, Men jag gillar ändå inte att dom stoppar mig på gatan och börjar och babbla något om att jag ska skänka pengar. Vill jag skänka pengar till välgörande ändamål (vilket händer ibland att jag gör ) så är det ett beslut som jag vill fatta själv i lugn och ro. 

Jag har råkat ut för denna typen av folk många gånger. Företag och organisationer som försöker stoppa mig på stan och vill babbla om  hur viktigt det är att skänka pengar till välgörande ändamål eller dom där som alltid frågar : Vad ringer du med för abonemang idag ? Detta företag kan även stå inne i tex  mataffären. Dom går på dig och frågar om dom får störa och sen vill dom att du ska byta abonemang och så lockar dom ibland med att om jag gör det så får jag en telefon.
Det är samma sak med detta som när en välgörenhetsorganisation vill ha pengar. Vill jag byta abonemang så är det ett beslut som jag vill fatta själv i lugn och ro.

Telefoförsäljare som ringer hem kör lite med samma grej. Dom ringer upp dig och frågar om man vill köpa både det ena och det andra.
Om jag svarar i telefon när dom ringer ( vilket jag nästan aldrig gör) så säger jag alltid nej. Man vet inte vem som är på andra sidan luren och vill ha pengar av dig samt är det så att vill jag vill  ha något så går jag till en affär och köper det.


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE