Det gäller att inte tappa balansen.

Känns just nu som jag går balansgång. Igår tex så funderade jag på om jag skulle gå ut och äta på kvällen eller ta något hemma. Om jag går ut och äter då bryter jag förmodligen lätt de rekomendationer jag fick av min doktor (Mouna) under mitt besök i Stockholm.
 
När man tänker på de olika råd om livstilen som jag har fått så är de ganska lätta att följa på ett sätt, men jag får fortfarande kämpa lite med mig själv för att jag inte ska falla tillbaka i de gamla vanorna som jag hade förut. Jag får hela tiden tänka på vad jag ska välja. De som är nyttigt för kroppen eller de som är onyttigt för kroppen? Bryta de rekomendationer jag har fått eller faktiskt göra så som Mouna har sagt?
 
Det blev i alla fall tillslut så att jag gick bort till mataffären och jag köpte bara "bra" varor som jag på sikt kommer att må bra av. När man väl fattar vad som gäller för att minska riskerna för att få allvarliga sjukdomar då ändrar man ganska mycket. Jag får fortfarande kämpa med mig själv för att göra "rätt" val. Jag är inte "klockren". Pratar man matvanor så finns de mycket kvar att göra, men jag är defentivt på rätt väg. Jag kan ju inte ändra allt bara från en dag till en annan, men jag har förändrat väldigt mycket när det gäller mina matvanor under de senate veckorna och en hel del av sånt jag tidigare gjorde kommer jag inte att göra igen. För min del handlar det inte så mycket om att helt avstå från sånt som är gott och onyttigt. Jag ska bara tänka till en extra gång kring vad jag äter och hur mycket. 
 
1. Välja mer fisk och kyckling än griskött.
2. Alltid ha frukt och grönsaker hemma.
3. Dra ner på mängden kolhydrater, men inte ta bort det helt.
4. Äta lunch enligt tallriksmodellen.
5. Dra ner på intag av socker och salt.
 
 
Det finns naturligtvis massor med saker som man kan göra bättre hela tiden, men de 5 punkter som jag nu radade upp, de är sånt som jag hela tiden tänker på och jag kämpar med de för att på bästa möjliga sätt följa de väldigt specifika rekomendationer som jag har fått. Som jag sa så ändrar jag inte allt från en dag till en annan. Det skulle ju bara innebära att man på sikt lägger ner och fullständigt skiter i allt när det gäller mina matvanor. Jag är ganska bra på att hålla mig till de 5 punkterna och det är en stor förändring mot hur allt var tidigare.
 
Vad de gäller allt annat som ska och bör göra av allt som Mouna har sagt så finns de en hel del i de som jag inte kan påverka så mycket själv. De handlar ju mycket om uppföljande undersökningar på sånt man redan har kollat, men som ändå vill följa upp en gång till. MR-undersökning och blodprover kan jag ju inte göra på mig själv tex. Där jag kan göra saker själv, där försöker jag så gott jag kan och orkar. Det är ganska enkelt att förändra sig till det "bättre", men jag får ändå på något sätt kämpa med mig själv för att detta ska hålla på lite längre sikt.
 
Jag tror stenhårt på att jag fixar detta för jag är ju väldigt medveten nu vad de kan få för konsekvenser om jag bara struntar i de livstilsråd och annat som jag har fått. Men de finns ju så mycket i livet som man ska, och vill  klara av. Man vill på något sätt hitta balansen i livet Det är verkligen inte alltid lätt. Jag får kämpa med mig själv för att inte tappa balansen.
 
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE