Mina tankar om näthat.

Jag fick för ett tag sedan en önskan från en följare om jag inte kunde skriva lite om mina tankar och åsikter kring näthat. Dessutom har flera stycken undrat om jag personligen har blivit mycket utsatt för näthat. Jag tänkte nu att jag skulle försöka skriva lite om vad jag tänker och tycker kring detta. 
 
När jag tänker på näthat så är min första tanke att jag bli rädd för det. Jag är så rädd för att jag en dag bara ska acceptera, eller bara vänja mig vid det. Det är ju precis det jag inte vill göra. Det är egentligen rätt sorgligt att det finns så många människor som känner så mycket ilska hat så att dom känner att dom måste "vräka" ur sig detta på andra personer. I grund och botten handlar det väl om att många inte mår bra. Dom borde kanske söka hjälp för det, men många har säkert inte ens kommit till insikt med att dom är en: Hatisk, sur och bitter person. 
 
Själv kan jag tänka när jag får någon hatisk kommentar att jag inte ska bry mig. Jag tar bara bort det, använder mig av "blockfunktionen" och sen tänker jag inet mer på det. Jag glömmer och gå vidare. För mig funkar det.  Jag tror att det bästa jag kan göra är att inte bry mig. Jag vill inte ge några sk troll något utrymme i mina sociala medier. Jag bryr mig sällan om att svara och jag är ju heller inte skyldig att svara någon om nånting. Det jag också har märkt är att när en hatisk kommentar blir publicerad, så föder det lätt en ny. Mer och mer människor hänger på och sen kan drevet vara igång. Detta slipper man ju om man från början bara tar bort "skiten" Jag tycker detta är en väldigt sorglig del av internet. Det visar ju bara att på tok för många människor inte mår bra och att dom är missnöjda med hur dom  lever sitt liv.
 
På frågan om jag har blivit utsatt för mycket näthat genom åren så är nog svaret nej. Jag upplever inte att jag får, eller har fått  så mycket hat eller ens otrevliga och elaka kommentarer. Jag har ju som sagt varit ganska snabb med att ta bort "skit" som folk skriver till mig. Dessutom har jag ju inte så många följare så även om man skulle få nånting, så blir det ju aldrig mycket
 
Jag är glad för att jag har en känsla av att dom flesta som på olika sätt hör av sig till mig på nätet skriver snällt, stöttande och ibland också gulligt och mysigt. De finns mycket som jag mår bra av med mina sociala medier och jag är glad att jag känner så. Jag hoppas att man i framtiden ser en trend som går mer åt att fler är snälla mot varandra på nätet. Om fler tänkte så, då skulle säkert också väldigt många fler må mycket bättre. Det viktigaste är väl att man mår bra. Inte mycket annat spelar väl någon roll annars?
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE