Så vill jag blogga

I slutet av januari i år så satt jag och funderade i några olika inlägg på min blogg om hur jag skulle blogga vidare. (HÄR kan ni kolla en video om det) Jag hade för drygt ett halvår sen kommit till någon punkt där jag kände att jag inte ville hålla på som jag gjorde. Jag vill sluta med massor av typer av blogginlägg och frågan jag sen ställde mig: Vad finns det kvar att blogga om? På vilket sätt ska jag låta bloggen leva vidare? Jag tror att jag kom fram till att jag ville blogga mer sällan, men ändå uppdatera regelbundet. Minst varannan dag kändes bra och jag tycker nu när det har gått ett halvår att just den delen med att hålla bloggen vid liv har jag lyckats bra med. Jag i alla fall nöjd över att bloggen är en del av mitt liv fortfarande och att jag varje dag går runt och funderar på vad jag ska blogga om. Jag tycker fortfarande det är roligt att blogga och av alla mina sociala medier så är det detta forum jag gillar bäst att pyssla med. På Dannebloggen bloggen är jag mest mig själv och spelar inte något skådespel längre. Det har jag sen länge slutat med. I andra s.k. sociala medier är man väl mer av en karaktär än man är sig själv. Det känns rätt ok på typ: Tik Tok eller Instagram att försöka spela lite cool eller bara göra något kul för underhållningens skull, men på bloggen har jag nog mer förstått den senaste tiden att jag mår som bäst när jag skriver vad jag helt ärligt: Känner, tycker och tänker om saker och ting. I slutet av januari i år så sa jag ju också att jag ville blogga på ett sätt där jag tömmer ett ämne. Inte så mycket snabba korta inlägg som handlar om vad jag har ätit, eller om det var lugnt eller tufft på jobbet osv.. Jag vill mer skriva om ett ämne eller en händelse som jag har funderat en del kring. Där jag går mer på djupet liksom. Hur har det gått med det jag faktiskt sa i slutet av januari  att jag skulle börja skapa mer av på min blogg? 
 
Jag kan väl säga som så att: Stundtals är jag ganska nöjd med hur jag bloggar. Jag lägger inte för mycket tid, men inte heller för lite tid. När jag skriver på ett inlägg så känner jag ofta att jag är 100% fokuserad på mitt skapande av ett nytt inlägg. Jag har också under den senaste tiden känt att jag mer har lyckats tömma ur mig på mina tankar om ett specifikt ämne, få ner det i skrift och känslan efteråt känns bara bra. Jag mår i alla fall bra av den typen av bloggande. Jag gillar när allt annat omkring mig bara förvinner och sen skapar jag blogginlägg på ett sätt som känns väldigt bra. 
 
Samtidigt kan jag ibland känna att jag inte riktigt har fasat ut mina andra sätt att blogga på. Dom sätt som jag sa för ca ett halvår sen sa att jag skulle sluta ägna mig åt. Men det är väl så att det tar lite tid att fasa ut dom sätt som man har kört på i flera år. Jag känner ändå under denna semester att jag nog bloggar så som jag vill blogga. Jag tömmer mer mina tankar och får ner de mesta i skrift. Det känns väldigt bra och jag vet att jag mår bra av det. Jag försöker också ligga lite steget före. Detta inlägget som jag skriver på just nu det skapas natten mellan onsdag och torsdag, men jag har inte tänkt att publicera detta förrän på söndag. Kanske under fredag och lördag också, men jag kommer inte att publicera förrän på söndag (idag ) i alla fall. På så sätt blir detta med bloggandet också mer stressfritt. På så sätt får jag tid på mig att fundera kring allt vill skriva och jag bloggar ju i allra högsta grad på det sättet som jag just vill och tror att jag mår bästa av. Jag hinner gå mer på djupet för jag kan ju sitta med ett inlägg i flera dagar innan jag tänker att jag ska publicera. Jag kan pausa från bloggandet utan att det egentligen märks. Jag väljer ju ändå att publicera varannan dag, men under publiceringens gång så kan det ligga färdiga inlägg för en hel vecka. Det gör ju att jag hinner lägga mer tid när jag väl sitter och bloggar., men jag behöver inte bry mig varje dag. Eftersom jag vill ha mer av inlägg där jag tömmer mig på alla tankar så är det ju bra om jag inte känner att jag måste publicera tex samma dag som jag sitter och skriver.   
 
Jag känner nu att jag har börjat hitta rätt och jag tycker också att jag är helt rätt ut när det kommer till hur jag tänker kring mitt bloggande. Jag tänker på att jag ska må bra av det... och att det ska kännas roligt att hålla på.  
(null)
 
(null)
 
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE