Vill tagga ner mer.

Jag kom till någon slags insikt ikväll som handlar om att jag känner att det finns saker som gör på ett sätt där jag kanske är en aning övertaggad. Jag kanske bara skulle tänka på att tagga ner lite. När det gäller jobbet så kan jag känna att jag ibland är lite för noga. Jag borde bara släppa "kontrollen", mer gå på känsla. Sen är det ju ändå viktigt vad skärpt och kontroll för man kör ju ett fordon som är några meter åt alla håll, väger några ton och innehåller levande "last". Men tror ändå att om jag kör mer på känsla så är det lättare att ha kontroll, för jag känner mig ofta mer avspänd då. Spänner man sig för och är lite övertaggad så är det lätt hänt att olika situationer som man hamnar i under en arbetsdag liksom går baklås, eller så fattar man bara ett väldigt felaktigt beslut. Så jag vill liksom bara tagga ner och bli mer avspänd. 
 
En annan grej som jag också vill tagga ner är min oro. Jag känt en tid nu att jag har oroat mig på för mycket försöker som jag inte ens vet om jag kommer att drabbas av. Jag vet att det är fel, men jag hamnar lätt i den känslan ändå. Man ser liksom för många framtida problem, istället för mer möjligheter och sen blir så att jag kanske inte vågar ta i sker som jag innerst inne känner att jag vill fixa. 
 
Jag känner också i största allmänhet att jag vill tagga ner. Jag kan ibland vara för hård, både mot mig själv och andra. Det där kan gå för långt om man ibland inte reflekterar över det. I många situationer i livet så tror faktiskt att man mår bättre av att vara mer snäll och ödmjuk. Även om det skulle vara så att någon är otrevlig och dryg mot mig så kan jag ändå vara trevlig och hålla en bra ton. Det leder ju sällan nånting framåt om två eller flera personer samtidigt väljer vara otrevliga mot varandra. Jag kan ju oavsett tagga ner i mötet med en eventuell hetsig och arg person. Jag mår nog bättre av det och man minskar risken att ett samtal går i "baklås".  Dessutom kan jag ju inte alltid hjälpa vad andra människor väljer att säga till mig eller göra mot mig, men jag kan ju alltid påverka hur jag själv väljer att hantera och ta sånt som jag blir drabbad av. Jag känner ju att det viktiga är ju att jag mår bra.  Om faktiskt fokuserar på att jag bara ska må bra i det jag gör, då är det nog bra att tänka på att inte tagga upp för mycket. Det blir ändå tufft att hålla i en sådant tillstånd i längden.  
 
Jag har redan börjat tagga ner mer i allt jag gör och det känns riktigt bra. Man spara kraft och energi. Man känner sig mer avspänd och på något sätt känner jag mig också som en skönare och goare kille. 
(null)
 
(null)
 
  (null)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE