Dannebloggen - Nyårslöftet

Bloggen?
Jag har i ca en månad nu bloggat på ett sätt där jag liksom skriver mer djupgående om saker och ting. Jag bestämde mig bara för att sluta med alla vardagsinlägg som typ handlar om jobb, fritid och promenader. Jag kände att den typen av bloggande inte gav mig nåt längre och därför vill jag ändra och försöka blogga på ett lite annat sätt. Detta har gått ganska bra. Jag håller ju i alla fall bloggen levande eftersom jag bloggar minst ett inlägg varannan dag. Jag gillar när jag hamnar i ett litet "bloggrus" och där allt runt omkring mig bara försvinner och jag bara fokuserar på vad jag vill få skrivet på bloggen eller sagt i en video. Jag har ibland känt att jag hade velat göra vissa blogginlägg bättre, men jag är ändå nöjd att jag har fortsatt med bloggen och inte lagt av helt och hållet. Hade jag inte ändrat mitt sätt att blogga, då hade jag nog inte fortsatt med Dannebloggen. Bloggen är fortfarande en stor del av mitt liv och det känns bra.
(null)

 
Hur går det med nyårslöftet?
Jag hade ju ett nyårslöfte inför 2020. Det handlade ju om att jag skulle göra nånting minst en gång som i mitt liv inte är ständigt återkommande. Jag kände ju framförallt förra året att jag kunde gå runt och verka i flera månader och egentligen inte göra något annat än alla dessa vardaliga saker som är ständigt återkommande. Det där vill jag ändra på och jag har hittills gjort. I januari var jag ju i Södertälje. Det hör ju inte till det vanliga att jag besöker den staden. Denna månaden så unnade jag mig en utekväll och jag fick hänga med flera personer som jag gillar att umgås med. Det hör faktiskt inte till det vanliga nu längre att jag typ går ut en kväll och slappar på krogen. Så jag räknar det som en grej som har med nyårslöftet att göra. 
 
Jag kan känna precis som med bloggandet att det kan bli svårt att hålla uppe detta med nyårslöftet. Fast egentligen är det ju ganska enkelt. Det handlar ju bara om en grej som för mig inte är något som jag gör varje var och varannan dag eller varje vecka. Man får ha lite fantasi när man ska komma på saker att göra. Jag låser mig lätt vid tanken på att jag ska göra saker som kostar en hel del pengar. Typiskt "Dannetänk". Det känns lite omoget och dessutom behöver det inte var så.  Massor med saker kan man ju göra sånt som typ inte kostar nånting. För mig kan det ju räcka med att jag går en promenad på ett helt annan plats än där jag brukar gå. Jag kan också tänka mig att besöka något cafê eller en restaurang som man har hört eller vet att det ska vara något speciellt med. Sådana saker handlar ju inte om några stora kostnader.
 
 Men det gäller att man tar tag i detta och faktiskt gör nånting annat. Det är lätt att tänka att jag hellre struntar i det där. Eller så tänker jag att om jag inte vill lägga mycket pengar på nåt, då kan jag lika gärna strunta i det. Så dom sakerna gäller att jag kan tänka förbi. Mitt nyårslöfte handlar ju liksom bara om att få ett mer levande liv. Inte bara samma samma, varje månad liksom. Det borde inte vara så svårt, men tänket jag har gör nog att det blir svårare för mig  än vad det egentligen är. Fast jag har ju hittills hållt mitt nyårslöfte. Det har inte varit svårt. Jag borde bara kunna fortsätta fixa det.
 
 






Inspirerad
02 February, kl. 18:10 | Blogg;

Vilket bra nyårslöfte! Jag tror att jag lånar den idén av dig, min värld är väldigt vardaglig och fylld av rutiner, mest pga bekvämlighet tror jag. Ska vidga mina vyer lite. Tack för idén!!!

Jag igen (inspirerad)
02 February, kl. 18:16 | Blogg;

Kom på, gå till biblioteket och kolla in böcker av typen "100 platser du måste se innan du dör" , 52 "hemfixarprojekt" , osv, det gåe ju att få kul inspiration av det. Tänker att kokböcker med mat från andra länder, böcker om städer i sverige (kanske ens hembygd etc)vad också kan ge inspiration.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE