Målsättningen är ju att nå visionen.

I onsdags publicerade jag ett inlägg som handlade lite om att jag under min livstid vill uppnå den vision jag har i livet. Jag kommer inte exakt att säga vad det är för min uppfattning är att i den stunden jag berättar mer så minskar mina chanser att faktiskt komma till den punkten där jag vill vara helst av allt skulle vilja vara i livet. Jag tror att det alltid är bättre att behålla lite större saker som drömmar och visioner för sig själv. 
 
Sen är det ju också svårt att beskriv något som är en vision.  En vision för mig är ju att jag vill uppnå ett visst framtida tillstånd. Det går liksom inte att ta på som det gör med ett organisatoriskt mål. För mig är skillnaderna mellan ett konkret målsättning och vision att en målsättning är när du vill uppnå ett visst resultat i nånting.  Medans en vision för mig är att man med hjälp av konkreta målsättningar kan uppnå  nånting som du sen lever i och med. En konkret målsättning för mig är ett mätbart resultat. En vision är mer ett livstillstånd som jag drömmer om att få vara i. 
 
När jag var ute på en av alla mina promenader tidigare denna veckan (mer exakt så var det i tisdags) så gick jag ju runt och funderade mycket kring vad jag drömmer om och vad jag konkret behöver uppnå för resultatmål för att i framtiden kunna leva i den vision som jag har. Jag kände i tisdags att jag praktiskt hade en lösning och där jag genom att befinna mig i någon inre mentalt tillstånd  där jag inne i mitt huvud kunde se hur jag steg för steg, med hjälp av konkreta och organisatoriska mål skulle kunna förverkliga min dröm om att nå min vision. Det var en väldigt skön känsla tyckte mig ha en konkret lösning på hur jag ska få det liv som är min absolut högsta dröm att få uppleva. Jag skulle kunna lägga alla andra rent konkreta drömmar åt sidan, om jag bara får förverkliga den vision jag har i livet. Jag vill mer leva det livet jag verkligen vill ha, än leva ett liv där jag bara förverkligar en konkret dröm ibland...och sen går tillbaka till vardagen och kämpar på. Jag vill sluta kämpa och bara leva, i nuet och den framtida vision som jag drömmer om mer än något annat. Jag tror att jag på ett eller annat sätt i framtiden kommer att lyckas med det jag helst av allt vill uppnå. Man måste ju tro på det, annars är det ju redan kört liksom. Jobba hårt och målmedvetet och tro på det som fan. Då går det. Jag tror på det i alla fall, och nu tror jag mig veta hur jag steg för steg ska göra för att en dag också nå min vision. 
 
(null)
 
(null)
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE