Mindre energikrävande att säga nej.

Jag säger ofta nej eller så bryr jag mig inte alls när folk frågar mig om saker som dom vill att jag ska göra. Jag får ofta mycket skit och kritik för det. Ibland kan det vara ganska energikrävande, men skulle jag slösa tid på att göra något som jag själv inte vill göra så skulle det vara mycket mer energikrävande för mig. Jag säger alltså hellre nej och får skit för det än bara säga ja till hur mycket som helst och sen må dåligt över att jag inte låter min egen vilja styra och ställa över mitt liv. 
 
Jag känner också att när jag har varit i perioder där jag har sagt ja till mycket (fast det inte alltid har känts bra) att man bara får ännu mera skit för många tycker att man inte gör tillräckligt. Hur otacksamt känns inte det, när man nu ställer upp och gör det som folk frågar om. I efterhand har jag känt att det hade varit bättre att säga nej direkt. Hade man sen fått skit för det så får man ju bara skit för att man har sagt nej. Det är alltså på något sätt mindre energikrävande att bara säga nej direkt och inte ställa upp på att göra en massa saker som man om och om igen får skit för. Jag blir ju bara förbannade som fan när jag är snäll och ställer upp och sen bara får höra att jag borde ha skött mig bättre. 
 
Naturligtvis gör jag ju saker som folk ber mig om ibland och jag gör ju också ibland saker som jag inte tycker är roligt att hålla på med också. Men när jag gör saker som folk ber mig om så handlar ju det om att jag antingen är skyldig att göra det eller vill göra det. Vissa saker är ju också bättre för mig på sikt om jag gör. Att tex inte betala en räkning för att man inte tycker att det är roligt vore ju bara dumt. Det blir ju bara dyrare i efterhand om man inte betalar räkningar i tid liksom. 
 
Tänk om jag skulle säga ja till precis allt som folk frågar mig om. Man skulle ju lätt bara bli utnyttjad och lurad. Dessutom skulle man ju bara få mer att göra eftersom man inte säger nej. Jag säger nej ofta bara för att det viktigaste är i mitt liv att jag ska må bra. Jag vill inte ha hur mycket som helst att göra.
 
Jag har saker jag måste göra. Jag har saker som jag känner är bra om jag gör. Dessutom gör jag massor med saker som jag verkligen själv vill göra. Jag har också saker som jag vill göra, men som jag inte alltid kan eller hinner göra. Om man slår ihop allt detta så är det tillräckligt för mig. Om jag också skulle göra en massa saker som jag inte vill göra, då gör man ju sig själv en otjänst tror jag. 
 
Jag säger ofta nej och sen om jag får skit för det, då tar jag det. Det är ändå inte så jäkla energikrävande. Det viktiga är alltid att jag mår bra. I grund och botten så bryr jag mig heller inte så mycket om vad folk tycker och tänker om mig för att jag säger nej. 
 
 
(null)
 
(null)
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE