Fredagens tankar (2019 04 04)

Idag har jag haft mycket tid till att tänka. Jag har ju inte direkt gjort något idag, mer än att vara i mina tankar.
 
Jag gick en långpromenad under förmiddagen. När jag går mina promenader så är det inte ovnligt att jag kommer på en lösning på tex ett problem som jag har. Eller så kommer jag på att den lösning jag trodde var bra, inte alls är det. Då kanske det också är så att det inet finns någon lösning. Vissa saker kommer man aldrig att förstå, men jag gillar att fundera över saker och sen se hur långt jag kan ta mina tankar i verkligheten.
 
Det låter kanske lite överdrivet att jag skulle hitta lösningar på problem eller bara komma till massor av insikter som bara göra att jag tänker annorlunda och ändrar åsikt om saker och ting. Men det är egentligen inte så konstigt att man tänker som bäst när man tex är ute och promenerar. Man har ju tiden att fundera när man är ute promenerar ... eller bara sitter på en havsklippa. Tiden finns inte när man jobbar som fan, eller grejar med allt möjligt på sin fritid. Är det full fart och saker man som man gör kanske inte ens handlar om att slappa och ta hand om sig själv på ett bra sätt, ja då finns inte tiden att tänka på hur man ska lösa några problem heller. 
När jag ibland lyssnar på folk som berättar om alla möjliga problem som dom kanske inte hittar några lösningar på så tänker jag ofta den där tanken att dom borde ta den där promenaden. Eller bara åka och sätta sig på en havsklippa och fundera på hur man ska komma till rätta med sina problem. Lösningen kanske bara är att man stannar upp lite och ger sig själv chansen att hinna tänka. Har man familj och mycket att göra på jobbet, plus att man bara ska försöka få det sk livspusslet att gå ihop, då kommer ju problemen som man gärna vill hitta bra och smarta lösningar på. Den där promenaden är kanske en början i alla fall. När man vill få till en förändring och kanske bara lösa ett problem som man tycker är jobbigt att leva med, då kan det nog vara bra att stanna upp och fundera lite längre på den saken än vad man kanske brukar göra.
 
Jag tänker  mycket på vad jag har för drömmer. Jag tycker ju att livet går ut på att försöka förverkliga sina drömmar. Många drömmar som jag har haft har när jag har börjat tänka på dom känts omöjliga. Men när jag tänker om och om igen och funderar steg för steg på allt jag måste göra  för att komma till slutmålet då händer det att jag hittar den där lösningen som faktiskt sen gör att jag kan känna mig rätt så säker på att jag kan fixa det. Det är en rätt skön känsla när man i ögonblicket tror sig ha en bra strategi på hur man ska kunna förverkliga en dröm som man har gått och tänkt länge på. 
 
 
Jag har ibland också tänkt på att jag ofta har fått hitta lösningar på problem som jag tycker att andra människor än jag själv har orsakat. Detta kan naturligvis göra mig både arg och ledsen, men jag försöker ändå hitta något positivt, även om man kanske tycker att det är skit med det man har blivit utsatt för.
 
Det positiva för mig är nog att när jag ser vad andra människor kan göra för "svinerier", så känns det ändå bra att man själv inte är en människa som tex försöker utnyttja och sko sig på andras bekostnad. När jag går och lägger mig på kvällen så vet jag att jag har försökt göra det som är bäst för många  människor, och då somnar jag gott. Om jag skulle ha gjort nånting som förhindrar att bra saker genomförs så skulle jag inte må så bra, och jag skulle inte sova gott. 
 
 Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE