Jobbet🚌🚍

Jag har jobbat pĂ„ som bussförare. Under större delen av av detta Ă„ret  sĂ„ har jag kört delade pass. Det innebĂ€r att jag i princip kör 4 timmar pĂ„ förmiddagen, tar rast mitt pĂ„ dagen och sen kör jag ca 4 timmar till under eftermiddagen. Det har kĂ€nts bra att jobba sĂ„. NĂ€r jag har min rast sĂ„ kan jag Ă€ta i lugn och ro, vila lite, ta en dusch. Sen kĂ€nner amn sig pigg och frĂ€sch inför mera jobb under efermiddagen. 
 
Nu har jag valt att köra pĂ„ ett annat schema. Det blir ungefĂ€r lika lĂ„nga dagar som jag har haft nĂ€r jag har kört delat. Skillnaden Ă€r att jag nu  Ă€ven jobbar under större delen av hela dagen. Jag har inte 4-6 timmar rast mitt pĂ„ dagen lĂ€ngre. Jag har dĂ€remot tvĂ„ raster pĂ„ nĂ„gon timme var pĂ„ varje arbetspass. Dessutom blir jag ledig nĂ„gra dagar mer per mĂ„nad nu Ă€n vad jag har vart tidigare. Under 2019 ska jag typ jobba in en dag varje vecka. Jag ska helt enkelt i snitt jobba 4 dagar i veckan istĂ€llet för 5. Jag kommer att ha en period med 3 dagar pĂ„ raken ledigt. Jag kommer dessutom att fĂ„ en period med 4 dagar ledigt pĂ„ raken. Detta hĂ€nder varje mĂ„nad att jag fĂ„r ledig sĂ„. Detta gör ju att man ibland kan Ă„ka pĂ„ nĂ„gon resa pĂ„ ordinarie ledighet. Om man nu skulle vilja det. Jag behöver ju inte ta pĂ„ semsterdagar eller komp dĂ„. Jag fĂ„r ju lite minisemeter varje mĂ„nad nu nĂ€r jag har bytt schema frĂ„n att köra delat till lĂ„nga pass. 
 
Sen blir det ju Ă€ndĂ„ sĂ„ att nĂ€r man vĂ€l jobbar dĂ„ har man vĂ€ldigt mycket jobb. Det finns framförallt en period av jobb dĂ€r jag fĂ„r jobba 4 dagar pĂ„ raken, lĂ„nga pass, blir ledig en dag och sen Ă€r det fyra lĂ„nga dagar igen. Det dĂ€r kommer att kĂ€nnas, men det Ă€r ingen tvekan om att jag Ă€r beredd att ta det jobbet. Allt annat med mitt schema tycker jag ju Ă€ndĂ„ Ă€r bra. Jag vĂ€rderar ju ledigheten högt, och att nu fĂ„ nĂ„gra exttra dagar per mĂ„nad dĂ€r man Ă€r 100% LEDIG, det Ă€r bra tycker jag. Sen ska man inte glömma att jag har under arbetsdagarna mycket bra körning. Jag gillar ju tex att köra till VĂ€nersnĂ€s. Detta fĂ„r jag göra ganska mycket nu igen. Jag har ju ocksĂ„ tvĂ„ tillrĂ€ckligt lĂ„nga raster under varje arbetsdag. Man har ju dĂ„ gott om tid att tex Ă€ta i lugn och ro. 
 
Jag hoppas att jag orkar jobba pĂ„ under Ă„ret. Jag trivs bra med mitt jobb och Ă€ven om jag ibland kan ha mindre bra dagar pĂ„ jobbet sĂ„ finns de sĂ„ mĂ„nga andra jobb som jag Ă€r sĂ„ glad över att jag slipper gĂ„ till. Jag tĂ€nker ibland att det finns sĂ„ mycket som jag inte skulle vilja jobba med, dĂ„ Ă€r busskörningen mycket bĂ€ttre at ha och slita med. Det fortsĂ€tter ajg sĂ€kert med under 2019. 
 
 
 






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE