Val av gravsten och bouppteckning.

Jag har varit i Uddevalla nu under förmiddagen. Jag besökte begravningsbyrån för att jag ville bestämma välja ut den gravsten som jag vill att mamma ska få på sin grav. Dessutom skulle jag ha ett samtal med den personen som sköter bouppteckningen. Det känns bra att allt går ganska snabbt. 20 augusti avled mamma och nu är det den 7 september och jag har redan kommit ur hennes lägenhet, fått begravning genomförd, valt ut en gravsten och haft en samtal om bouppteckning. Det är skönt att bara få gjort det ena efter det andra så att man inte behöver hålla på med detta för länge. Jag orkar liksom inte det, och därför känns det bra att så mycket redan har blivit klart i detta nu.
 
När det gäller bouppteckning så var det inget som för mig direkt kom som någon överraskning. Mamma hade kort innan hon avled sålt lite fonder som hon hade lyckats tjäna en del pengar på. Det var väl det enda som egentligen var intressant med bouppteckningen. Det kommer väl att bli lite pengar kvar efter att begravningsbyrån har fått betalt för det arbete dom gör och har gjort. När det gäller mammas räkningar så är i princip allt betalat och uppsagt i detta nu. Mammas deklaration kommer jag att få till hem till mig nästa år och den eventuella skatt som ska betalas in kommer jag ju då att fixa. Den grejen ligger på mig, men det är inga märkvärdigheter med mammas deklaration. Pengar kommer att finnas kvar efter allt detta och dom går ju oavkortat till mig, men jag bryr mig inte så mycket om det. Jag är bara intresserad av att få allt betalt som ska betalas. Det bästa hade ju varit om mamma hade fått leva och haft sina pengar. För mig spelar det ingen roll vad jag får ärva efter mamma när det gäller pengar. Jag har det ju bra ändå, och dom pengar som nu bli kvar och som jag får ärva kommer inte att förändra mitt liv på något sätt. Jag får lite extrapengar, men men...
 
Det känns ganska bra nu i alla fall. Jag har börjat jobba med busskörningen igen. Mycket av allt som jag ska få gjort som har med min mammas bortgång att göra är redan klart. Jag väntar nu mest på att precis ALLT ska bli klart, och innan det har blivit november så har jag i princip bara mammas deklaration kvar att ta i, men det är ju inte frågan om något arbete med den. Så i princip så är ju allt klart inom den närmaste månaden. Det känns bra.
 
När jag besökte begravningsbyrån idag så fick jag också en gåva i form av  ett litet "minneshäfte". I det  stod lite om vilka som hade skickat blommor mm..
 
 

 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE