Idag var mammas begravning.

 Idag var det dags att ta ett riktigt farväl av min mamma. Det känns bra nu att begravningen är genomförd och att allt gick bra. Allt blev som jag hade förväntat mig. Det blev en fin begravningscerermoni och den började i Uddevalla kyrka.
Musiken som jag till stora delar hade valt själv kändes helt rätt. Som inledning spelades: I den stora sorgens famn. Sen fortsatte det med Fields of gold och några psalmer. Innan kistan skulle bäras ut spelade man också: Som en bro över mörka vatten och Time to say goodbay.
 
 Jag hade valt att avsluta  uppe på Sigelhults kyrkogård. Jag visste att det var så som mamma ville ha det. Kistan bars ut ur kyrkan av sex äldre herrar. Vi skulle sen åka i bilar upp till kyrkogården, men dom som inte hade möjlighet att göra detta tog farväl av mamma genom att lägga blommor på kistan utanför kyrkan.
 
Sen åkte vi alltså i bilar upp till kyrkogården. Väl där sänktes kistan ner i graven av de sex äldre herrrarna som bar ut kistan från kyrkan. Prästen sa några ord och sen skulle jag och alla andra gå fram till graven och ta farväl av mamma.
 
Sen avlutades allt med en liten samling med kaffe/dricka, landgång och tårta. Samlingen efter själva begravningen var det sista. Det kändes bra och jag känner att jag har gjort precis allt jag kan för att det skulle bli en fin begravning.
 
Innan jag åkte hem så gick jag ensam bort till graven igen. Jag ville stå där helt själv innan jag åkte hem. Jag ville ju också se hur det såg ut med alla blommor och så. Det var fint och jag tog några bilder.
Jag stod där vid graven en stund och tänkte. Jag tänkte på mamma och på allt jag gillade med henne. Hon var så fin och det fanns inget ont i henne. Hon kommer alltid att finnas någonstans i mitt hjärta, för resten av mitt liv.
 
Vila i frid, lilla mamma.
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE