Dagens promenad och tankar kring stress.

Upp och skutta och ta tag i enna dag. jag känfde att den där promenaden var viktig att ta nu på morgonen. Jag har suttit för stilla, för länge och för mycket i flera dagar nu. Det kändes bra att vara ute och jag hade gott om tid. Man hinner tänka. Just nu tänker jag mycket på hur jag ska försöka komma ur den stress jag lite för ofta har känt den senaste tiden. Kanske kom jag på nåt under morgonens promenad som kan funka, eller så vet jag inge vad jag ska göra.
 
 
Jag har rätt mycket att göra med allt möjligt just nu. Jag tänker ofta: Gör det, på den tiden och helst ska det var klart innan jag ens har börjat med det. Jag har mycket på gång nu och nästa vecka drar lite av sånt igång som jag länge bara har gått och väntat på. Jag har länge skrivit här på bloggen att jag har saker på gång. Nu ska man snart börja genomföra alla dessa saker som man länge nu har känt en evig längtan till.
 
Men när man grejar som jag gör, och har gjort de senaste månaderna så känner jag ju av den där sterssen som inte alltid är så trevlig att känna. Jag vill få massor med saker gjort nu. Jag gör vad jag kan för att sen få göra sånt som jag tycker är roligt. Jag tappar ibland lusten eftersom jag ibland måste greja med sånt som jag inte vill göra. dessutom ska man occkså hinna med att köra buss och sköta sitt jobb. Jobba har jag inte varit sugen på under de senaste två månaderna, men jag måste ju ändå fixa det också. Gör jag inte det så faller ju säkert mycket bort av allt roligt jag vill göra. I allat detta ska man då försöka att inte känna sig stressad. Vad försöker jag ha för stresshanteringsknep just nu?
 
* Jag försöker tänka på at ta frisk luft. Att bara gå ut och höra fåglar kvittra eller höra vad det är för väder istället för att se kan göra underverk för psyket.
 
* Om någon person säger något så svarar jag inte direkt. Jag tänker efter lite och att jag sen känner att jag  förmodligen ger ett mer genomtänkt svar tror jag  gör mig då lugnare.
 
* Det handlar mycket om tankar. Igen kan läsa mina tankar. Jag behöver inte säga så mycket. Jag måste sällan säga någonting. Bättre att tänka på någon som får mig att stressa ner. Tex: andas med magen istället för med bröstet.
 
* Jag säger nej till massor av saker. Om jag säger jag till varje grej som folk frågar mig om så kommer jag snart att bli söndersterssad. Jag säger ofta nej till saker, säkert mer än vad jag lovar att göra saker. Ibland svarar jag inte alls. Att säga nej gör att jag hinner göra sånt som jag vill göra. Gör jag sen bara rätt prioriteringar i allt jag vill göra, då tror jag att jag minskar min stress automatiskt.
 
* Jag måste ta hand om mig själv. Att bara chilla är inte stressigt. Om jag chillar så mycket så jag börjar få panik över att jag inte får något gjort, då kan ju rörlese och träning hjäkpa för att få ut stressen ur kroppen. En "powerwalk" i ett rasande tempo. Sen när man har gjort det så går man ju snart ner i varv igen. Och samtidgt tar man ju han  om sig själv på bästa sätt.
 
*  Jag behöver bara göra saker bra. Jag behöver inte göra allt perfekt. Har man mycket att göra så kan man inte göra allt perfekt. Då blir det för mycket och göra och man hinner inte med. Sånt blir man lätt stressad av. Att göra salker och ting "bra" räcker gott nog. Är det bra så är det bra liksom.
 
 * Jag försöker hela tiden att veta var jag har mina saker. Lägger jag nyklar, plånbok Iphone och kamera på samma ställe i hemmet så jag vet var jag har allt när jag ska gå ut, då blir man mindre sterssad. Alla har väl känt av paniken när man inte har tid att springa och leta efter något man måste ha med sig.
 
* Jag sover gott om natten. Jag sover minsta 8 timmar varje dygn. Ibaland sover jag ännu mer. Jag har sedan länge inte känt mig så jävla trött. Jag kan pga hur jag arbetar nu gå lägga mig klockan 2 på natten och ändå sen få sova ut ordentligt. Jag känne aldrig någon stress över att jag inte har kommit i säng i tid. Jag kan ju i stort sett varje dag sova till jag själv vaknar. Jag behöver liskom inte vakna til något jävla alarm som har ett ljud som man bara hatar att lyssna på en tidig morgon.
 
Allt detta och lite till försöker jag sträva efter just nu. En del sitter klockrent och andra punkter behöver jag jobba lite mer  på, men jag har i alla fall börjat att tagga ner lite och jag försöker ha min knep för att få mindre stressfria dagar. Jag vet inte än om jag llyckas så bra, men har man som nu börjat tänka på det så brukar man ju lyckas tillslut. Hoppas att jag inte har hunnit bli sönderstressad bara innan jag hinner med at hantera min kännbara stress på rätt sätt.
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE