Nu är han tillbaka.

Nu har Johan ”pommen” de Glauce III kommit tillbaka igen. Jag älskar att läsa hans välformulerade brev som jag får från honom ibland! Jag har inte hört av honom på länge, men igår fick jag mig ett gott skratt när jag såg att han hade hört av sig igen.
Ska man vara ärlig så tror jag att detta är någon som driver med mig. Jag har ju svårt att tro något annat. Eller kan Johan ”pommen” de Glauce III var en människa som heter så? Johan ”pommen” de Glauce III kanske är någon gentleman som sitter i något slott nånstans och röker cigarr och dricker svindyrt vin i sin  chesterfield fåtölj.
 
Oavsett hur det  är med den saken så är breven som jag får från denna mannen väldigt underhållande att läsa.
 
 
God afton käre Daniel
 
Det har gått mången jordvarv sedan jag författade en epistel till vederbörande, ty jag har varit hospitaliserad. Jag föll nämligen offer för en grav trafikolycka. Gudskelov lyckades undertecknad dupera liemannen ånyo trots min digra ålder. Vistelsen på lasarettet var till belåtenhet må jag säga. De unga samariterna tog väl hand om mig och medicinarna hade god kompetens.

Jag blir gladlynt när du, Daniel, anför att du omigen tagit initiativ till att exercera. Det får mig att erinra den goda epoken när en annan var rekryt. Då stod 5000 meter löpning per dag på timplanen. Jag minns vår koleriska officer, hur han beredvilligt gastade glåpord efter de sävliga meniga. Det var ideligen den gängliga Carl som mottog okvädingsorden. Denne Carl var tillsynes indolent som gardist, men när manskapet övade prickskytte kunde han vederlägga den tesen. Nåväl, min vigör har aldrig varit så god som undertiden jag genomförde beväringen samt studerade till reservofficer. Löpning gör under för ens lekamen!

Det har kommit till min vetskap att din bror ska bli fader vilket bettingar att du blir onkel. Familjeutvidgning är sannerligen en ynnest att få uppleva. Jag vill därför framföra mina varmaste lyckönskningar till eder. Du går in i en epok full av gamman och fägnad. Jag drar mig till minnes när min framlidne hustru Margarethe delgav att hon var i grossess med vår son Gustaf. Jag sabrerade huvudstupa den finaste champagne jag hade i vinkällaren, euforin var absolut. Havandeskapet gick över all förväntan, den tredje september anno 1957 nedkom ett välskapt litet gossebarn! Cigarren tändes och gemaket fylldes med välbehaglig rök. Sedan den dagen har jag alltid haft en följeslagare i vått som i torrt. Det krävs dock att man smörjer relationen mellan generationerna. Mitt spörsmål till dig blir helt sonika, hur ska du underhålla relationen mellan dig och din framtida nevö eller niece?
 
Med vänlig hälsning
Johan ”pommen” de Glauce III
 
Jag vet inte hur många brev jag genom åren har fått som liknar detta som ni just läste. Men Johan ”pommen” de Glauce III är alltid lika välformulerad i alla fall.
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE