Vil bli bättre på att planera saker.

 Under denna sommar så har jag titta på mycket saker som jag tänker att jag vill göra. Jag vill åka till ställen och uppleva allt möjligt. Går man bara hemma blir det ju bara tråkigt och är det tråkigt så har man ju inget roligt liv. Rätt självklart ju. Fast nästan allt jag den senaste tiden har tittat på och försökt planera in har jag släppt ganska snabbt efter att jag har tänkt på vad som krävs och vad jag behöver göra för att fixa de grejer som tittar på.  De kan vara saker som jag vill göra när jag får semester. Eller så tittar jag på grejer att göra under hösten eller vintern. Jag kollar inte så mycket längre fram än detta året. Jag får för mig att det är helt meningslöst att kolla på saker som jag vill göra  nästa år. Jag känner ju att det är svårt att bara planera upp resten av 2017. Jag kommer att röra till allt så in helvete om jag tittar på saker att göra och uppleva 2018. Mycket av de man gör kommer bara i slutändan visa sig vara helt meningslöst att en gång har brytt sig om.  Jag kanske har lite tankar om vad jag vill med nästa år, men jag släpper dessa tankar  snabbt för så långt fram vill jag inte tänka redan nu.
 
Fast jag vill ändå bli bättre på att planera. Man kan säga att efter att jag hade varit i Stockholm i maj i år så har jag inte lyckats planera och fixa så mycket av saker jag har tänkt att jag vill göra under resten av detta året. Jag har sen länge haft saker på gång, men dessa grejer har jag ju haft planer på i början av detta året.  Jag har alltså planerat i god tid, och när jag är ute i god tid då hinner jag fixa vad jag behöver förbereda innan jag ska göra en viss grej. De mesta av de jag har tänkt att göra (som är saker som jag inte gör typ varje dag) har varit fixat och klart sen länge. Just nu väntar jag bara in vissa datum för sånt jag ska göra.
 
Jag märker nu när jag under en period har försökt fixa nya grejer som jag vill göra i år att jag ger upp ganska snabbt. Jag inser att jag är för sent ute. Ibland vill jag kanske inte riktigt till 100%, och då känns det nog bättre att bara strunta i det. Dessutom känns allt så mycket lättare att bara strunta i allt, fast sen kan jag ju lätt ångra mig för att jag inte har brytt mig. Sen har jag ju varit lite trött den senaste tiden och jag har mest velat "chilla", och det är väl också en anledning till att man inte orkar bry sig och göra vad som krävs av förberedelser. Någon grej som jag har tittat på vet jag att jag har fått slägga pga att jag inte vill åka själv. Jag har frågat folk, men jag får ett nej och då vill inte jag heller.
 
En annan grej som ajg tänker på i detta med att planera saker och fixa dom är att jag är ju ganska begränsad med vad det gäller pengar. Jag kan unna mig och ha det bra så, men jag vill ju spara en hel del och mot slutet av året är tanken att jag ska ha fått ihop en ganska bra slant. Detta med sparandet av pengar gör ju naturligvis också att jag inte kan fixa allt jag tittar på av saker jag vill göra. Jag har ju betsämt mig för att inte sänka målet som jag har med sparandet av pengar. Därför blir det ju att man struntar i vissa saker bara för att man vill spara pengar. Det funkar ju inte att göra hur mycket som helst och samtidigt spara. Dessutom var det ju så att i slutet av förra året och några månader in på detta året så brände jag ju mer pengar än vad jag fick in. Den grejen ville jag ju ändra på. Någon gång måste man ju vända på det där.
 
Vad jag än kommer att göra under resten av året så är det ändå så att jag redan nu är nöjd med hur detta året blev. När jag summerar år 2017 så behöver jag inte från juli - december har gjort ett enda dugg. Jag är nöjd med alla upplevelser som jag fick vara med om under detta första halvår av 2017. Det kanske också göra att jag inte riktigt bryr mig just nu. Att fixa och göra mer grejer som för mig är utöver allt de vanliga som man gör varje dag kanske inte känns så motivernade? Jag är ju nöjd redan nu. Jag har egentligen inga problem med att "chilla" och njuta av livet som det är just nu. Men samtidigt känns det ju lite tråkigt att jag hela tiden tittar på saker att göra, för att sen komma till punkten där jag bara struntar i att fixa grejerna.
 
Detta är inte lätt. Jag får väl bara köra på med allt och så får det bli som det blir. Jag är ju som sagt ändå rätt nöjd, och jag har ju grejer på gång. Så jag ska väl inte vara så ledsen över att vissa saker inte blir av. Jag ska istället vara glad över allt jag får vara med om och uppleva. Dessutom är det ju så att om man inte fixar och grejar med nånting, då kommer man ju heller inte att få uppleva nånting. I alla misslyckanden så kommer man ju ändå någon gång att lyckas med nånting. Dessutom lyckas man ju alltid med "chillandet" och ha det stilla livet.  Jag har ju egentligen inga problem med att nästan bara sitta still och njuta av livet som det är, men man vill samtidigt uppleva saker som man under dom mer chillande och lugna perioderna kan tänka tillbaka på och njuta av.
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE