Självbiografin??

 Daniel Johanssons foto.
Under detta året så kände jag att jag blev så gott som klar med min självbiografi. Jag hade suttit ganska länge och skrivit på den. I alla fall under hela 2016. Sen blev det ju också några månader in i 2017. När jag kom till punkten där jag kände att nu kan jag nog inte ha så mycket mer att berätta om så kände mig ändå inte helt nöjd. Det känns ändå som att jag inte riktigt blev färdig eftersom jag valde att inte publicera självbiografin så att vem som helst ska kunna läsa den direkt efter att jag ändå kände att den var färdigskriven. Tanken är ju att jag någon dag ska publicera den, men jag kände när jag hade skrivit klart att jag inte bara vill släppa den utan att tänka lite på vad det är jag faktiskt har skapat.
 
Jag funderade mycket på om det finns något syfte med att släppa självbiografin så vem som helst kan läsa den. Jag känner ju att många berättelser är ganska självutlämnade och många av händelserna som jag beskriver handlar också om sånt som har tagit lång tid för mig att bearbeta. Vissa händelser har jag stundtals mått väldigt dåligt över. Skrivandet i sig har ibland känts som ett sätt att berabeta vissa händelser på.
 
Jag vet som sagt inte vad jag ska göra med alla berättelser som jag har skrivit  Just nu ligger allt arkiverat i väntan på att jag ska göra något mer med allt material. Det hände ju även lite saker i mitt liv efter att jag kände mig klar med skapande av nya berättelser till självbiografin. De finns händelser under 2017 som jag känner att jag kanske vill ta med i självbiogrfin. Dessutom dog ju min mamma i höstas. Berättelserna där jag skriver om min mamma är skrivna när mamma var i livet. Man får alltså uppfattningen när man läser dessa berättelser att min mamma fortfarande lever. Väljer jag att publicera så känner jag att jag vill ändra dessa berättelser så att man  som läsare av  min självbiografi faktiskt förstår att min mamma inte lever längre.
 
Sen tänker jag också att allt man nu har skrivit kanske man ändå inte vill publicera och visa för allt och alla. Innan en eventuell publicering så bör jag nog fundera på om det finns något av allt som jag har skrivit som jag bör ta bort.
 
Jag kommer att jobba på med  min självbiografi på något sätt under 2018 också. Jag tror att jag tids nog kommer att publicera den, men det ska kännas bra att publicera. Med tanke på vad jag har skrivit och på vilket sätt jag har valt att berätta på så vill jag verkligen känna mig säker på att jag efter ett publicerande verkligen kan stå för allt jag faktsikt har skrivit. Jag kan ju liksom inte ångra mig och göra en publicering ogjord när jag väl har publicerat. Därför vill jag vara rätt jävla säker på att jag vill publicera innan jag väljer att göra detta.
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE