Har jag tänkt för mycket på andra?

 Jag har haft en tanke ett tag i mitt huvud som jag har haft svårt att släppa. Jag vet att jag många gånger har sagt att man inte ska glömma att ta hand om sig själv och se til så att man mår bra.

"Don't forget to love your self".

Det där är ändå något som jag aldrig vill glömma. Jag får aldrig glömma bort mig själv och att vara rädd om mig.

Men den senaste tiden har jag tänkt på att jag har känt mig ganska trött och det kan också vara så att jag blir trött lite väl fort ibland. Jag kan känna att jag borde ha mer kraft och energi i kroppen. Jag har ju inte så överdrivet mycket att göra även om jag ibland kan känna att det vore skönt att ha mindre att göra. Jag vill ha mindre att göra så jag kan få mer tid för att ta hand om mig själv och vara rädd om mig.

Kanske har jag under en ganska lång tid nu tänkt för mycket på andra och för lite på mig själv. Är det därför att jag ofta känner mig så trött? Jag kanske har ställt upp för andra lite väl mycket och glömt av mig själv. Fast det är ändå så att sånt som jag har gjort för andra har jag ändå velat göra. Jag har lärt mig att om jag inte vill, tex ställa upp och hjälpa någon med nåt så ska jag säga nej. Det gör jag också, och jag har inga problem med att säga nej till saker jag inte vill ställa uppp på. Jag säger nej för att jag inte vill och jag tycker då inte alls att det är helt fel att i ett sånt läge bara bry mig om mig själv och ta  på allvar vad jag faktsikt vill.

Men jag kanske måste börja tänka på att även säga nej till saker som jag kanske ändå vill göra för andra. Jag behöver ju inet säga nej till allt, men till mer än vad jag den senaste tiden har gjort. Jag glömmer lätt mig själv när jag vill hjälpa andra på något sätt. Ibland är det bara så att jag bara vill vara snäll. Det är inte fel att hjälpa andra med saker. Allt för "ego-människa" vill jag inte vara. Men jag vill ibland lite för mycket och sen glöömer jag helt bort mig själv och vad jag faktiskt orkar med att göra. Ibland vill hjärnan mer än vad övriga kroppen tål och jag tror att jag måste börja tänka på det mer än vad jag under en period nu har gjort.

Slutsats: Jag får börja tänka mer på mig själv och bry mig mindre om andra, även om jag aldrig fär sluta bry mig, varken om mig själv eller andra.


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE