Promenad och körningen på Vänersnäs.

 För ett tag sedan var jag ute promenerade på Vänersnäs. Jag brukar ju köra turer till Vänersnäs flera gångar i veckan med bussen. Jag gillar att köra den linjen. Det är min "favvolinje" på jobbet.
Men en gång för ett tag sedan så körde jag inte själv. Jag åkte istället  med bussen som passagerare ut till vändplatsen på Vänersnäs och gick jag av bussen där för att sen ta en promenad tillbaka på den lila smala vägen ute på denna halvö som ligger utanför Vargön och Vänersborg.

 
Från vändplatsen där allmän väg slutar klev jag alltså  av bussen och sen promenerade jag till Vänersnäs kyrka. Det blev nästan en mil av promenad. Sen tog jag bussen tillbaka till Vänersborg igen.
 
Vänersnäs är fint och den gången jag var ute och promenerade så kände jag att det var skönt att bara komma ifrån Vänersborg. Det var liksom skönt att promenera på något annat ställe än i, och närmare Vänersborg. I Vänersborg känns det som man har promenerat på varenda promenadväg som finns. Lägg därtill Dalbobron ett par hundra gånger så kan ni säkert förstå att man ibland vill promenera någon helt annanstans ibland.
 
 När man tex promenerade här på denna smala vägen så kände man att man var långt hemifrån och man vill inte missa sista bussen från Vänernäs tillbaka till Vänersborg. För då kommer det att kännas som är strandsatt eller nåt liknade. På bilden över ser ni hur en del av vägen ute på Vänersnäs ser ut på våren och på bilden under kan ni se hur det ser ut när det är vinter.
Denna väg kommer efter Bygdegården på Vänersnäs. Man kan säga att ju längre ut på Vänersnäs man kommer, och ju längre bort från Vänersborg man kommer, så ser man att vägen bara blir smalare och smalare. Ibland tänker jag att det är otroligt att man kan köra buss här. Möte med typ ett liknade fordon som buss vill man inte ha på fel plats. Man vill ju helst slippa att backa med en buss.
Tur att det finns ganska många platser med en sån där mötesficka, annars vet jag inte hur man skulle klara av att möta andra fordon på vägen till och från vändplatsen på Vänersnäs.
 
Här under är en del av vägen vintertid. Detta är närmare Vändplatsen på Vänersnäs.
 Ungefär samma ställe under som bilden över visar, fast under våren. En soligt och en regnig dag. Visst är det fint??
Varje gång jag går eller kör förbi Vänersnäs Byggdegård så tänker jag alltid att man skulle kunna starta upp en pingisverksamhet där. Vänersnäs pingisklubb liksom. Undra hur bra den klubben hade blivit? Förmodligen hur bra som helst, bara man hade gort som jag säger :)
 
 Som sagt: Det är fint ute på Vänersnäs. Mycket djur ser man altid när man kör där med bussen. Man ser ofta älgar och rådjur i flock. Det finns en skylt uppsatt på ett ställe där de står:
Jag har fått information om att den skylten ahr suttit där i många år. Jaktmarkerna är det nog inget fel på ute på i skogen runt Vänersnäs. Jag ser ju som sagt ofta djur när jag kör busslinjen 641.
Denna bilden på bussen tog jag den dagen som jag var ute på Vänersnäs och promenerade där. Det är en kollega till mig som jag åkte med ut. Jag promenerade ju några timmar medans min kollega åkte fram och tillbaka på Vänersnäs. Han frågade mig hela tiden om jag skulle åka med tillbaka när vi möttes, men jag sa bara att jag åker med på sista turen. Jag tycker det blev en riktigt fin bild.
 
Här är en fin lite skylt som någon boende ute på Vänersnäs har skrivit för att upplysa alla om att man såklart ska köra försiktigt.
 
 Det finns ett och annat jakttorn. Något står och något har ligger.
 
Här har någon ställt en gammal hederlig mjölkpall.
 
Det finns något slags naturvårdsavtal också.
 
Här är en skylt som upplyser om att man befinner sig vid en artrik vägkant
 
Vill man gå en bit från själva vägen på Vänersnäs så kan man hitta ett utsiktstorn.
 
I samma område är det ett sk naturreservat.
 
Ja, det blev en bra promenad på Vänersnäs den där gången som jag var ute och gick där. Jag gillar när jag kör linjen också. Man kommer ju bort lite från stadstrafiken, och man får liksom jobba med lite annat.
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE