Dom sista berättelserna.

För ett tag sedan tog jag en paus från skrivandet av självbiografin. Jag kände att jag ville hitta inspiration till fortsatt skrivande. Jag kände också att jag var klar med de berättelser som typ ligger längre tillbaka i tiden än 10 år.. Jag känner att jag bara har ca 10 år kvar att skriva om. De finns väl några berättelser till att skriva om från mer än tio år tillbaka, men de flesta av de berättlser jag har kvar att skriva ligger närmare nutid. Jag börja nu kunna se på allvar att jag faktsikt snart kan bli klar.
 
Jag vill att dom sista berättelserna som jag har kvar att skriva ska hålla bra kvalitet. Det ska vara ett bra berättande där jag är noga med skrivandet. Det är så lätt att börja slarva nu när man ser att man börjar närma sig ett slut på självbiografiskrivandet. Det finns liksom en längtan över att bli klar. I denna längtan så kan det lätt smyga sig på en känsla av att man inte behöver vara så nog och jobba så mycket mer med detta. Får jag en sådan tanke så fötränger jag den stenhårt. Jag vill jobba på med detta in i det sista. Inte slöa till och inte slarva. Jag vill innerst inne känna att jag verkligen gjorde detta färdigt, från början till slut. När jag verkligen är färdig sen så är det helheten av självbiogrfin som räknas. Har man då slarvat tex mot slutet så faller detta arbetet. Självbiografin kanske inte faller till 100%, men till 40% tror jag nog att den faller i alla fall. Det kanske inte är så som jag säger att den faller om inte de sista berätteserna blir bra, men jag säger så till mig själv för att jag just inte ska börja slarva nu när jag börjar bli färdig.
 
Det jag gjorde under den paus som jag hade från skrivandet var att jag gick igenom  hela min blogg och letade och sparade ner bilder. Det var ett segt skitjobb som jag inte orkade med att pyssla med varje dag. Det blev lite då och då, men jag har sedan länge känt mig helt klar  med det skitjobbet som genomgången av gamla bloggbilder fakstikt var. Tanken är att jag lägger in en del bilder som jag har på min blogg i de texter som jag har kvar att skriva på självbiografi. Efter att jag hade gått igenom alla bilder och kände mig färdig med allt grejande med bilderna så blev det en liten paus till på några dagar där jag inte alls jobbade med självbiografin. Sen började jag skriva lite, sen blev det lite mer och nu har jag hitta et grymt bra "flow.
 
Först tänkte jag läsa igenom hela min blogg, men det insåg jag ganska snabbt att det funkar inte. Det blir bara massor av onödigt arbete och slöseri med tid. Jag vet ungefär vad jag har kvar att skriva om. Jag behöver liksom inte sitta och läsa om allt jag har bloggat om sen i december 2008. Jag kommer inte att ha nytta av speciellt mycket av de texter jag genom åren har skrivit i bloggen. Det blir liksom inte bättre skrivande sen, snarare tvärtom tror jag. Man kommer att tappa motivationen om man börjar ägna sig åt ett för stort arbete som inte direkt handlar om att skriva nya berättelser till självbiografin. Det får räcka med att "skumma" igenom allt bloggande efter bilder som jag skulle kunna använda. Av alla bilder jag nu har "arkiverade", (som jag kallar "självbiografibilder"), så är de mycket som jag inte kommer att använda. Men jag behöver ju ha en del av dessa bloggbilder för att kunna få min självbiografi precis så som jag vill ha den. Nu skriver jag väldigt bra. Jag känner ett bättre "flow" än någonsin tidigare. De sista berättelserna som jag har kvar att skriva tror jag kommer att bli dom bästa av alla berättelser som jag har skrivit
 
Man kan säga att jag har tre saker kvar att göra med självbiografin.
 
1.Tanken är att jag nu ska skriva några berättelser om åren 2008-2017. Var och en av dessa årtal blir en berättelse. Genom åren av bloggande så har jag ju ofta i slutet på december varje år samanfattat året som har gått. Jag tänker nu att jag kan läsa vad jag skrev då, och sen skriva en berättelse till självbiogrfin som är baserat på vad jag har läst om dessa årtal. Detta är en tanke som jag känner att jag vill gå igenom.
 
2. Jag har några små berättelser om hur jag tänker i vissa situtationer som jag hamnar i. I livet står man ju inför saker som man ska hantera på olika sätt. Ibland har jag kunnat hanterat saker på ett bra sätt, och ibland känner jag att jag inte har hantera saker och ting på ett bra sätt. Jag har ju mina brister och jag gör mina fel, men jag har också mina styrkor. Jag kan göra saker ibland där jag inte fattar själv hur det ens är möjligt att lilla jag kan fixa det. Allt detta har jag lite tankar om. Jag ska inte vara för djupgående i dessa tankar. Några rader räcker liksom.
 
3. Början och slutet?? Jag har egentligen inte skrivit den första berättelsen än. Jag tänker ju att jag ska börja självbiogrfin genom att berätta hur arbetet med självbiogrfin har gått. Den berättelsen måste jag ju då vänta med tills jag är färdig med allt annat. Jag kan ju inte veta innan jag har skrivit klart och därför får jag vänta med att skriva början på min självbiografi.  Jag vet inte heller hur jag ska avsluta min självbiogrfi än. Jag samanfattar väl på något sätt hur jag ser på mitt liv och sen tror jag något om framtiden. Jag vet inte än hur slutet kommer att se ut exakt. Men när jag har gjort det arbetet som jag skriver om i punkt 1 och 2 så kanske jag vet hur slutet kommer att se ut också. Oavsett vad jag vet och inte vet så vet jag nu att jag börjar närma mig slutet och det går i en rasnde fart mot färdigställandet av detta arbete.
 
 
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE