Detta har jag varit trött på sen länge!

Jag talar sällan om för folk vad jag har på gång eller vad jag ska göra. Det finns många skäl till det. Ibland har man ju saker på gång som aldrig blir något med och då behöver ju liksom ingen veta att något ens var på gång. Jag lyckas ju långt ifrån med allt som jag tänlker att jag vill göra. Jag vill ofta för mycke, men ur detta "fför mycke", så får jag ju i alla fall gjort nånting som jag kan glädjas åt i framtiden.

Ett annat skäl till att jag inte vill säga så mycket om vad jag ska göra när jag har något på gång som för mig kanske är lite utöver det vanliga det är att vissa människor direkt hittar en massa negativa saker med det jag gör eller ska göra. Det är något som jag sen länge har varit jäkligt trött på. Man säger ofta: Varför ska du göra det ?? Du har väl ingen glädje av det där?? Eller så tycker man att jag lägger för mycket pengar på en viss sak. Alla dessa saker är jag jäkligt ttrött på att höra, och framförallt när någon börjar tjata med mig om priser, pengar och hur mycket mer jag skulle kunna fått för mina pengar  om jag gjorde något annat istället för att göra det som jag har talat om att jag ska göra eller har gjort.

Det där med pengar kan det bli ett jävla liv om ibland. Jag har många gånger "fått bita mig i läppen" för att inte be folk dra åt helvete. Igår tex så råkade jag ju (vilket var ett misstag av mig) tala om för en person vart jag ska åka på min nästa resa som det snart är dags för. Efter att jag hade berättat så frågade han direkt::  Vart, hur länge och vad resan kommer att kosta mig. Som vanligt i dessa lägen så är jag ganska ärligt och jag svarar på allt han frågar mig om. När jag sen svarar på den sista frågan om hur mycket allt kostar med resa och hotell så får jag (som vanligt) höra det där som jag bara är så JÄVLA TRÖTT PÅ ATT FÅ HÖRA: Varför betalar du så mycket för en sådan resa. Det är ju bara en helg och för dom pengarna som det kostar kan du ju få en hel vecka någon annanstans.

Jag blev bara förbannad, men jag höll mig från att säga nånting och jag tror inte heller att jag visade hur förbannad jag blev. Jag tänker liksom så här. Jag vill åka till ett ställe och jag vill uppleva vissa saker. Jag har pengar och jag har inget emot att betala för sånt jag vill göra. Jag skiter i om jag tex skulle kunna åka någon annanstans för pengarna och stanna betydligt längre, eller lägga om min planering och resa på ett annat sätt för att få det billigare. JAG SKITER ALLTID I SÅNT, OCH JAG HAR BLIVIT JÄVLIGT TRÖTT SEN LÄNGE PÅ FOLK SOM HELA TIDEN SKA PÅPEKA FÖR MIG HUR MYCKET JAG HADE TJÄNAT OM JAG HADE VALT ATT ÅKA NÅGON ANNANSTANS ELLER BARA GJORT PÅ ETT ANNAT SÄTT I PLANERINGEN.

Det är inte bara resoor detta gäller. Det kan vad precis vad som helst. Så fort jag råkar säga vad något har kostat, eller kommer att kosta så vet jag hur många människor som helst som tar  fram det negativa och gärna berättar för mig att jag minsann lägger för mycket pengar på vissa saker.

Jag vet att jag lägger mycket pengar på vissa saker, men det är också så att jag är övertygad om att MAN FÅR VAD MAN BETLAR FÖR. Betalar man lite mer för något så får man i det stora hela oftast mer för pengarna och i längden tror jag man tjänar på det istället. Inte minst om man tänker på dom hälsomässiga skälen. Dessutom orkar jag inte alltid lägga ner en massa jobb på att hålla på och ta reda vad jag hela tiden kan göra  inför varje grej jag ska köpa för att få allt så billigt som möjligt. ag betalar gärna för att slippa bry mig liksom. Vad fan soelar det för roll om man har pengar ändå!! Dessutom tycker jag att jag ändå får vissa saker billigare, utan att jag ens bryr mig om att försöka fixa något billigare. Vissa saker har man tur att få billigare och andra saker får man betala lite mer för och sånt tror jag livet är, oavsett om man jagar det billiga eller inte. Men återigen: Man får vad man betalar för. Betalar man lite mer för något så upplever jag att man oftare blir nöjd med det man har köpt och jag sätter större värde på det än att försöka spara så mycket pengar som möjligt på allt jag gör köper.

Jag har funderat en del på vad ska göra för att slippa höra folk som hela tiden påpekar att jag betalar för mycket för det jag gör. Har jag pengarna och blir nöjd med vad jag köper så skiter jag i vad något har kostat!! Jag kanske bara ska bli förbannad och säga precis vad jag tycker och tänker. Precis det jag just skrev i detta blogginlägget kanske jag ska säga till folk när vissa talar om för mig vad dom tycker att jag skulle ha köpt istället. Eller så ljuger jag och säger att det jag köpte typ kostade 1 spänn. Då kan ju ingen säga att jag har betalat för mycket. Man kan ju liksom inte betala mindre än en spänn om man inte får något gratis.  Jag är bara så jävla trött på att vissa männsikor påpekar att man kan få saker billigare om man bara gör på ett annat sätt. Jag får ofta bita mig i läppen för att inte be folk dra åt helvete när man just påpekar att jag betalar för mycket för vissa saker och upplevelser. Bla, bla och bla.....liksom.

 

Fv
04 April, kl. 12:28 | Blogg;

Bra sagt. DU är ju den som bestämmer vad en resa är värd för dig. När folk frågar vad saker kostar kan man ju försöka slingra sig och prata om något annat istället. Det är ju ofint att prata om pengar! ;)

Anonym
04 April, kl. 19:28 | Blogg;

Läser inte din vän detta inlägg tror du?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE