Piingisträning med många fotarbetsövningar

Jag har tränat lite pingis i kväll. Det blev också två promenader fram och tillbaka mellan träningshalllen och mitt hem. Det är drygt 2 km enkel väg. Dessutom var jag ju ute och promenerade i förmiddags och då blev det ju ca 3,5 km.  Det är bra.
 
 
 
Innan kvällens pingisträning så limmade jag om mina gummiplattor. Man tar då bara av plattan från stomen och sen limmar man på den igen. När man gör så då bildas det en gas mellan trästommen och gunmiplattan. Det är den gasen som gör att man få en snabbare boll och det är till fördel när man framförallt ska göra överskrvade slag. När limmet inte är riktigt tort och man spelar med nylimmade plattor så rör sig gummit lite på trästommen vid varje bollträff. Det rörs sig både i sidled och innåt mot trästommen och du får av allt detta mer fart och skruv i bollen.
 
 
Jag brukar inte limma om racket för det sliter lite mer på gummiplattan när man gör det om och om igen. I dag limmade jag mest om för att jag ville liksom få lite nytt liv i racket. Kanske råkade jag lägga på lite för mycket lim för jag kände ibland att det var lite svårt att få kontroll på slagen, men man tränar ju inte så mycket pingis heller så det har väl med det att göra också. DEt är sällan det är rackets fel att man missar bollen.
 
Jag spelade inga matcher på träningen i dag utan jag körde några tuffa fotarbetsövningar där jag spelade mycket med forehand. Syftet med träningen var att få upp lite snabbhet vid bordet och samtidigt nöta mycket på framförallt forehandspelet. Det kände väl sådär. Jag missar ganska mycket. Man gör liksom några riktigt bra bollar och sen kommer man in i perioder där man nästan bara missar.
 
Men jag är nöjd med passet. Det är bra pingisträning när man lägger fokus på några få saker pingisbordet  och samtidigt får röra mycket på fötterna för att klara av övningarna. Det är jobbigt som fan och svett blir man.
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE