Försöker att inte skynda mig.

När jag kom hem från jobbet igår så kände jag mig som vanligt ganska mörbultad i kroppen. Jag känner ofta så efter en arbetsdag, men nästan aldrig när jag har haft en ledig dag. Jag har genom åren försökt hitta arbetsätt som gör att jag inte ska känna av att man jobbar så mycket. Jag försöker ju mest vara i nuet och skulle jag inte vara det på jobbet då skulle jag ju inte orka jobba på som jag gör. Jag tror att jag skulle bli ganska sönderstressad om jag inte tänker på att vara i nuet. Under en arbetsdag uppstår ju så mycket saker så börjar man tänka för lång fram i arbetspasset då tror jag att jag kommer att missa många viktiga saker som jag bara kan ta tag i när jag befinner mig i nuet. Jag kan ju inte veta och förutse allt som händer under en arbetsdag. Det där leva i nuet funkar nästan alltid, i vad man än gör på dagarna. Och på jobbet är det nog det enda rätta att göra.
 
 
Men sen är det ändå så att jag känner mig ganska trött och mörbultad i kroppen när jag kommer hem efer en arbetsdag. Kanske är det ändå så att man under en arbetsdag spänner sig för mycket eller omedvetet skyndar sig för att hinna med mer, och sen slår det tillbaka på mig och kroppen säger ifrån.
 
Jag har ju många gånger funderat på om jag grejar för  mycket under dagarna och veckorna. Jag brukar ju gå upp ganska tidigt och sen grejar jag med massor av saker och sen åker jag och jobbar. Man 'är lätt vaken i över 15 timmar nästan varje dag, fast mer behöver man väl inte sova heller. Det blir ju 8-9 timmar av sömn nästan varje natt. Ibland slarvar man väl med sömnen också, men går jag bara och lägger mig så har jag inga problem att somna. Sömnen har jag aldrig haft några problem med.
 
Vad är det nu som inte känns bra då? Jag tänker att om jag nu känner mig så mörbultad i kroppen när jag kommer hem från jobbet, men inte känner på samma sätt när jag är ledig? Vad är det med jobbet som gör att man känner sig mörbultad i kroppen?
 
En grej som jag har tänkt mycket på den senaste tiden det är att jag ska inte skynda mig till nånting. Ibland är det ju så att man skyndar sig till jobbet för man går lite sent hemifrån. Sen skyndar man sig ut i bussen. Jag måste logga in i "maskinerna" som man jobbar med när man kör buss. Dessutom ska jag blåsa i alkolåset. Jag vill också innan jag tar en buss kolla igenom den och göra liksom en säkerhetskontroll. Det är jag alltid noga med. Sen kör man på då och då tar jag det lugnt och är i nuet. Jag stressar aldrig och jag skyndar mig inte. Man jobbar och kör som man ska liksom. Sen får man någon rast och då händer det att man skyndar sig igen.
 
 
 
När jag sen har slutat för dagen så har det ofta hänt att jag har skyndat mig hem också. Det kan vara detta som har gjort att jag så ofta känner mig mörbultad i kroppen efter en arbetsdag.
 
Jag har den senaste tiden försökt att inte skynda mig så mycket till och från jobbet, och under mina raster. Ibland kommer jag på att jag gör detta ändå. Men om jag helt kan sluta med det där att skynda mig så tror jag att kroppen kommer att svara bar på det så småningom. Jag hinner ju inte med mer för att jag skyndar mig. Snarare mindre, för jag blir ju bara trött och mörbultad i kroppen av att jag skyndar mig och då orkar man ju inte göra så mycket när man får den där tiden som man annars inte har för att man måste jobba.
 
 
Funderar man lite på allt detta så landar jag någonstans i att:
 
1. Jag ska leva i nuet
2. Inte skynda mig till nånting.
3. Jag hinner ite med mer för att jag skyndar mig och försöker tjäna in tid som jag sen inte orkar göra nånting med för att jag just har skyndat mig.
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE