Promenad och Palmemordet

 De senaste dagarna har jag klivit upp ur sängen tidigare och tidigare för varje dag. I mosre när jag vaknade 05:30 så tänkte jag bara att jag ska sova llänge denna morgon. Jag somnade om och drömde lite mardrömmar och sen klev jag upp 10:00 istället.  Jag har lite arbete senare idag och skulle jag gå upp för tidigt i så orkar jag fan iinte jobba sen. Jag är ju redan ganska trött av allt grubblande och tänkade på allt möjligt.
 
När jag väl kom upp ur sängen så gick jag ut på en pronenad. Promenaden kändes bättre idag än igår. Jag tränade ju också pingis igår och har man med sig det i kroppen idag så känns det väldigt skönt i koppen. Känslan efter ett pingispass har jag alltid gillat.
 
 
När jag var ute på min promenadrunda idag så lyssnade jag på en dokumentär som handlade om Palmemordet.
 
Man kan ju hålla på hur länge som helst med att lyssna, titta och läsa om sånt som handlar om Palmemordet. Googlar man bara runt på nätet i så finns det ju massor av skrifter, bilder och filmer som handlar om  Palmemordet. Spekulationer och terorier om vad det var som hände och vem som mördade Olof Palme finns det mängder av. Jag har väl som många andra människor (här i Sverige i alla fall) funderat på vad sanningen om mordet på Olof Palme är. Vem var han som höll i vapnet och sköt? Var han som sköt helt ensam eller fanns det fler inblandade som var med och planerade attentatet? Under de senaste åren som jag någon gång har råkat fundera över Palmemordet så har jag försöt utgå ifrån vad man faktiskt vet idag, och sen har jag utifrån de fakta försökt klura ut vilket typ av person mördaren var och vad han tex gjorde timmar och minuter innan mordet.
 
 
 
 Jag kan säga att jag inte tror  att det var Christer Pettersson som Olof Palmes mördare. Jag är övertygad om att Olof Palmes mördare är en helt annan typ av person än den personlighetstyp som Christer Pettersson verkade vara. Sen kan man ju såklart inte bortse från att Lispeth Palme säger att det var Christer Pettersson. Men jag tror ändå inte att det var han. Dessutom finns det så mycket som har kommit fram genom åren som jag känner mest talar emot att det skulle vara Christer Pettersson. 
 
 
Vad tror jag om mordet och mördaren?
Jag tror att mördaren helt  har sett när makarna Palme går in på biografen Grand. När mördaren ser  detta då vet han ju att om 90 -120 minuter så är filmen på bion slut och då kommer makarna Palme att komma ut igen. Under den tiden hinner han ju tex lätt ta sig hem för att hämta det vapen som han sen  tänker använda. Han hinner ju också på den tiden ta sig tillbaka till bion och sen står han nog där i näreheten när han får se att makarna Palme kommer ut igen. Jag tror nämligen inte att mördaren har en stor magnumrevolver eller liknade med sig som han går runt med på Sveavägen den där kvällen då Palme mördas. Om man inte planerar innan att man ska mörda någon så går man inte runt med ett sånt vapen liksom. Det har jag svårt att tro. Revolvern tror jag mördaren fixar sen när han vet mer vad makarna Palme kommer att göra under kvällen. Mördaren kan ju också redan har följt efter makarna Palme från bostaden i gamla stan och hela vägen till bion. När makarna Plame sen går in på bion då vet han ju väldigt mycket och att hinner ju då som sagt fixa det där vapnet som han ska använda. Sen tror jag mördaren ställer sig och bevakar bion till dess att makarna Palme kommer ut från bion igen.
 
Minutrarna innan mordet sker så tror jag att mördaren följer efter makarna Palme en bit på Sveavägen, men när makarna Palme väljer att gå över gatan vid ett övergångställe så springer han över gatan vid ett annat ställe längre fram, samtidigt som han har makarna Palme under uppsikt. Sen ställer han sig i den korsningen där mordet kommer att ske och bara väntar in tillfället. Ungefär så tror jag att det har gått till innan mördaren skjuter Palme.
 
Mördaren tror jag är en man som är någon form av polis eller militär.  Han kan vapen och han är en bra skytt. Mördaren hade ju valt ett vapen och en kula som lätt hade trängt igenom en skottsäker väst, om Olof Palme hade haft en sådan på sig. Han skjuter två skott, ett mot Olof och ett mot Lispeth. Mördaren ser säkert att Lispeth inte blir riktigt träffat, men han bryr sig inte om att skjuta igen. Mördaren stoppar undan vapnet och sticker från platsen.  I min värld kan bara inte mördaren vara en sådan person som Christer Pettersson var. De finns så många delar i detta mordet som tyder på att mördaren var en helt annat typ av person än så som Christer Pettersson var känd för att vara.
 
Man kommer förmodligen aldrig att lösa mordet på Olof Palme. Och även om det skulle komma fram något där det sen sägs att så här gick det till så skulle jag i alla fall ändå var att tveksam till om det verkligen var så det gick till. Det som jag tror skulle kunna komma göra att man kommer närmare lösningen på Palmemordet är väl om man skulle hitta det vapen som användes. Då kan man ju spåra vapennummret  bakåt i tiden och sen se  vilka personer som har varit ägare till vapnet , och sen kan man ju börja utreda dessa personer. Sen är det ju ändå så att det har gått över 30 år sedan Palme mördades och att hitta något att utreda vidare på efter 30 år väl inte så lätt, med eller utan mordvapen. Dessutom är det ju så om jag har fattat allt rätt att Lispeth Palme säger ju att hon är säker på att det är Christer Pettersson som ar mördaren. Så även om man skulle hitta mordvapnet och rikta intresset mot en annan person som vid tidpunket för mordet ägde mordvapnet så får man väl förmodligen inte med sig Lispeth Palme som ett vittne som pekar ut den gärningsmannen. Dessutom skulle det ju inte vara helt otänktbart att han som mördade Olof Palme i februari 1986 nu själv är död. Om mördaren fortfarande lever så är det väl statisktistiskt sett så att han snart kommer att avlida. Gissar man att mördaren var i 40 - 45 års åldern vid tidpunkten för mordet så är han ju över 70 idag. Han kan ju vara yngre eller äldre också, eller som sagt död. Man kan ju inte veta.  Mordet på Olof Palme kommer man aldrig att få uppklarat på ett sånt sätt så att man säkert kan säga att så här gick det till. Ingen kommer nog någonsin att hitta några bevis som sen överbevisar vem han som mördade Olof Palme va.
 
 

Jonte
11 November, kl. 10:13 | Blogg;

Det här var ett var dina bästa inlägg någonsin, verkligen roligt att få följa dina tankegångar på detta sätt! Ös på med mer av denna vara, Danne!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE