Alla har vi mer eller mindre problem

Jag har den senaste tiden funderat över mina problem och bekymmer. Jag har också den senaste tiden känt att jag har misslyckat med ganska mycket. En hel del av alla problem, bekymmer och misslyckande kan man skämmas för. Man känner sig lätt också sämre än andra människor. Jag tror nog att alla människor mer eller mindre har problem och bekymmer. Andra människor misslyckas också med saker. Efter några dagar av funderingar så har jag nu bestämt mig för att inte skämmas och känna mig som en sämre människa bara för att jag har problem som jag lätt vill sopa under matten.
 
Jag kommer väl inte att öppna mig här och nu och berätta allt i detta blogginlägget, men jag tänker heller inte skämmas och känna mig sämre än någon annan bara för att jag har problem och bekymmer som man lätt sopar under mattan. I ens liv uppstår hela tiden problem och man har hela tiden saker som man bekymrar sig över. Så har det alltid varit. Så är det för mig och alla andra. Vi kan alla hamna i något som kan vara tufft att ta sig ur, det ska man inte skämmas för. Jag kan hålla mina bekymmer och problem för mig själv, men jag tänker aldrig mer gå runt och känna mig sämre än någon annan för att jag har problem och bekymmer.
 
Att jag misslyckas med saker ibland känns på ett sätt bara bra. När man gör saker så misslyckas man. Om man aldrig gör nånting så kan man ju heller aldrig göra nånting bra. Min erfarenhet är att hälften av allt man lyckas med är ren tur. Jag tror nog att detsamma gäller för alla andra. Man kan ju inte alltid veta på förhand vad man kommer att lyckas med. När man ger sig in i nånting så tror man väl på förhand att man ska lyckas med det? Annars skulle man väl inte bry sig? Om hälften av allt man lyckas med är ren tur, då måste det ju innebära den andra hälften består av något annat än ren tur. Det måste ju vara något som är bra.
 
När jag nu med några dagars funderingar har kommit fram till att jag inte ska skämmas eller känna mig sämre än någon annan pga att jag har problem och bekymmer. Jag tror att jag rätt ofta har varit väldigt hård mot mig själv och inte accpeterat att jag har problem som jag tycker är jobbiga att leva med.  Det ska jag sluta med. Jag kommer alltid att ha problem och bekymmer som jag kommer att hantera på olika sätt. Om jag ska må dåligt och känna mig sämre än någon annan pga av att jag har problem, då kommer jag ju alltid att må dåligt och känna mig sämre som människa. Så vill jag ju inte att livet ska vara. Nåntans är det väl så at vissa saker får man bara acceptera, oavsett om det är ett problem eller inte.
 
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE