Tag tag i sakerna liksom

 Jag lite frustrerad på mig själv. Det beror på att jag typ under hela detta året har varit ganska dålig på att tag tag i saker och ting. Vissa saker går ju inte att göra så mycket med för man väntar ju på att andra ska ha tid. Men det där jag kan göra själv känner jag nu att jag måste bli bättre på att tag tag i.
 
Det kan vara dom enklaste grejerna. Jag trodde jag var bra på att tag i saker snabbt och det kanske är för hårt av mig att säga att jag inte tar tag i saker, men just nu kan jag komma på hundratals grejer som jag kan tycka jag borde har kunna fixa för länge sen.
 
Jag har tex länge (bokstavligt talat) gått runt och tänkt ganska länge nu på  att jag ska köpa mig ett par nya skor, men det blir inte att jag går ut och köper några. Jag skjuter en sån grej framför mig hela tiden. 
 
Jag promenarar ju en runda varje dag för att jag ska få motion. Inte för jag vet om det gör någon nytta, men jag går en hel del varje dag. Jag har ingen bil och inte ens en cykel så det blir några promenader vare sig jag vill eller inte. Fram och tillbaka till jobbet. Ut på stan och hem igen och ibland går jag ju som sagt bara ut för att jag just ska få den där dagliga promenaden.
 
En helt annan grej som jag också länge har tänkt att jag ska köpa mig är en vanlig enkel hemtelefon. Den jag hade gick sönder för tag sedan och då vill jag ändå ha ny. Jag kan ju på ett sätt tycka att hemtelefon är onödigt att ha. Man använder den ju nästan aldrig och man har ju sin Iphone och det räcker ju när allt fungerar och är som det ska.
 
Men jag är ändå sån att jag vill ha den där hemtelefonen. Då har man ju i alla fall nånting och det nu skulle vara så att tex min Iphone skulle sluta fungera eller att  jag bara skule råka tappa bort den.
 
Detta exempel på två saker som jag skulle kunna fixa på en kvart och det handlar om en utgift på ca 2000 kroner. Jag behöver ha de, men jag segar och skjuter de på framtiden. Ibland tänker jag på något som jag ska fixa längre om någon månad och då tänker jag kanske att jag fixa det jag har att göra om någon månad först, och sen så tänker  jag att jag ska ta tag i tex skoproblemet eller saknaden av min hemtelefon.
 
Idag fixade jag dom där två sakerna. Det tog som sagt ett kvart av min tid och kostade i princip ingenting. Det är ju inte pengarna som är problemet, det är något i mitt sätt att tänka som gör att jag bara inte får gjort vissa grejer som egentligen är bland de lättaste sakerna i världen. Nu har jag i alla fall ett par nya fina skor och en bra hemtelefon. Jag är supernöjd med grejerna, men arg på mig själv för att jag inte bara fixade detta direkt när jag började tänka att jag behövde de.
 
 
 
 
 
 
 
Jag har försökt klura och fundera på vad detta egentligen handlar om när jag ibland inte ens kan ta tag i de till synes enklaste sakerna av vardagssysslor. Jag kan grubbla på det där, men jag tror aldrig att jag kan bli säker på vad det beror på. En förklaring skulle kunna vara att jag inte riktigt tänker och lever på det sätt som jag skulle vilja göra. Jag vet ju att jag inte ska oroa mig för framtiden, ändå gör jag nog det ibland. Jag vill leva mer i nuet, ändå kan jag sitta och planera saker som jag kanske kommer att göra om tex 6 månader, om jag ens gör det då. Jag kan sen komma på att mycket av mitt planerade var totalt meningslöst. Det jag satt och planera kansek inte blir av ändå. DEt är bättre att vara grymt fokuserad på nuet. Jsg vet det, men ändå är jag inte alltid det.
 
Jag tänker kanske för mycket, samtidigt vet jag att man inte ska tänka för mycket. Man får ju inget gjort när man grubblar liksom. Det går inte att tag i något med enbart med hjälp av tankekraft. Vill jag fixa något som måste jag ju göra något liksom.
 
Får se om jag kan bli bättre på detta framöver. Nu när jag ändå har kommit till insikt med att man kanske inte behöver fundera i veckor på saker som bara behöver ta en kvart.
 
 
 
 
 
 
 

andreas
03 March, kl. 13:10 | Blogg;

Prokrastingering heter det, finns mycket att läsa på ämnet.

Medda!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE