Jag grejar och tjänar pengar

Som vanligt är jag uppe tidigt och grejar med allt möjligt från tidig morgon till sen kväll. Jag vill komma ur det där lite. Men jag kan bara inte låta bli att ta tag i saker som jag känner att jag vill göra. Jag är sån och på ett sätt är det väl bra att man inte slöar till, men ibland känns det ju som man grejar för mycket, men men...
 
Jag ska köra lite buss senare idag. Jag skulle egentligen varit ledig, men en av mina chefer ringde i morse och frågade om jag inte kunde vara med och köra lite idag också. Jag gick med på det så min tänkta lediga dag blir en jobbdag då istället. Jag har jobb fredag, lördag också. Jag skulle ha jobbat på söndag, men eftersom jag jobbar idag så får jag söndagen ledigt, plus att jag också är ledig på måndag och tisdag nästa vecka. Jag blir ledig tre dagar i rad så på ett sätt blir ju detta bättre för mig i slutändan.
 
Nu under morgonen har jag grejat med lite vardagligt "trökgöra" som disk och tvätt. Jag hade också ett bankärende som jag sen länge och gått runt och funderat kring, men liksom aldrig tagit tag i. Men idag gick jag till banken i alla fall och resultatet av det besöket blev mycket bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro.
 
 
För ganska många års sen så jag gick jag in på banken och gjorde en liten sk investering. Jag blev liksom lovad att det jag gjorde skulle vara bra för min framtid och bla, bla, bla... Jag tänkte då inte så mycket på vad jag gjorde utan jag skrev på något papper och gjorde en affär som jag egentligen inte visste något om. Lite flummigt kan jag tycka idag, men så var det då i alla fall.
 
Sen började jag då sätta in lite pengar i detta (va det nu var) Det blev någon hundralapp i månaden som sen ökade till några hundralappar i månaden. Jag kunde aldrig ta ut några pengar, utan jag kunde bara sätta in och jag såg i alla fall så mycket som att värdet på pengarna växte, men hela tiden var dom låsta så jag hade liksom ingen nytta av att jag hade dom där pengarna. Dom bara fanns där.
 
För några år sedan så valde jag avbryta mina inbetalningar varje månad till detta. Jag tyckte inte att det gav mig något tillbaka och skulle det ge mig något så handlar det om att jag tjänar pengar tidigast om 20 år. Det känns ju inte så motiverande att fortsätta liksom. För något år sedan så ändrades lite regler och så. Be mig inte förklara vad det var som ändrades eller vad det innebär mer i detalj för jag vet verkligen inte. Bättre att jag sitter här och skriver de jag vet liksom.
 
Nu idag så gick jag till banken och frågade lite om denna grejen. Jag har ändå ett värde på mina pengar idag och ´jag vill ju veta vad jag skulle kunna göra idag för de jag visste var att: Jag tjänar inte en krona på att inte göra någonting och det kostar mer för mig att sätta in mer pengar i detta för i slutändan får jag betala så mycket i skatt, så jag går minus då o jag skulle göra det. Men jag tänkte att det måste ju kunna gå att sälja eller flytta pengarna på något sätt. Det tråkigt om man ska förlora de pengar som faktiskt finns när man genom åren ändå totalt har satt in några tusenlappar.
 
När jag frågade där på banken så fick jag några alternativ, och dom var bra. Jag kunde flytta pengarna till ett typ av sparande och då behövde jag inte betala någonting i skatt. Alla de pengarna som fanns var mina, men jag kunde inte ta ut dom utan jag kunde välja att sätta in pengar, utan att förlora på det. Jag skulle bara kunna tjäna den dagen jag valde att sälja. Ett annat alternativ var att jag kunde sälja nu. Då skulle jag tjäna ca 20 000 kronor som jag skulle få in på mitt konto nästa vecka. Jag får då betala ca 7000 kronor i skatt, men jag får ändå in 20 000 kronor som är mina. Jag gjorde så!!! Jag sålde av och nu vet jag att nästa vecka får jag in 20 000 friska pengar som jag sen kan göra precis vad jag vill med. Det var värt att göra det där bankbesöket om man säger så. Det är ju aldrig fel att få 20 000 i fickan, speciellt när man egentligen inte fattar hur man har lyckats tjäna dom.
 
 
Ha en trevlig dag!
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE