Denna dagen och lite djupa tankar om livet.

Har haft en lugn dag och jag har bara befunnit mig i nuet. Det är skönt att vara ledig och fint väder har det varit också. Jag var ute på en promenad på 5 km tidigare idag. Jag hittade den här lilla mysiga järnvägsövergången, som jag inte ens visste fanns.
 
 
När jag kom hem sen så fick man ju fixa lite mat. Det blev en pytt och sen unnade jag mig en blåbärskaka med extra mycket blåbärssylt.
 
 
 
 
 
De mesta känns annars bra. Jag lever ju i nuet vilket jag gillar jättemycket. Man blir så lugn och avspänd av det. Dessutom försöker jag leva lite efter den sk livsfilosofi som jag länge har tänkt att jag ska försöka leva efter så mycket som möjligt. Leva i nuet tar jag ju såklart med när jag tänker på hur jag vill leva mitt liv. Men det handlar också om att inte slösa bort tid på avundsjuka. Jag vill inte fastna i grubblerier och tankar och jag tycker inte jag gör det nu heller. Det är ju bara när det kommer till självbiografin som jag grubblar en del, men det går väl inte att skriva den annars om jag inte låter tankarna snurra åt alla möjliga håll. När jag är färdig med den så blir det inte så mycket mer tänkande upp och ner och fram och tillbaka för min del. Då har jag bearbetat allt klart och då kan jag ju släppa mycket av sånt som har varit och bara vara i nuet.
 
Just nu känns det som att jag har kommit till en punkt där jag känner att jag kan inte få det så mycket bättre. Varför ska jag då inte bara inse hur bra jag har det och må bra av det? Varför ska fortsätta kämpa för att få det ännu bättre. Tar jag dan som den kommer så tror jag nog att livet blir bättre ändå.  Varför må dåligt när man ändå har det bra? Jag sover gott om nätterna och jag känner mig pigg och fräsch om dagarna. Jag slösar inte bort tid på massa onödig skit som att tex inte tycka om mig själv eller vara avundsjuk på vad andra människor gör eller har. Jag tror att jag har fattat nu att jag inte ska oroa mig så mycket för framtiden. Jag tror heller inte att gör det. Inte medvetet i alla fall.  Man kan ju aldrig veta hur allt blir ändå och de problem som jag har haft i livet är ändå sådana som jag aldrig ens hade kunnat föreställa mig att dom skulle hända just mig.
 
Min ekonomiska sitution är bättre än någonsin. Nästa vecka får jag tex in 20 000 kronor extra på mitt konto som jag kan göra vad jag vill med. I början av förra veckan visste jag ingenting om att jag ens hade 20 000 kronor som låg gömda någonstans och som bara kunde hittas av mig. Dom där pengarna kommer jag nu att tjäna pga att jag för många år sedan skrev på ett papper och gjorde en affär som då inte visste någonting om. Jag tror inte ens jag brydde mig utan det var bara en "flummbollaffär" som nu visar sig vara bra att jag gjorde.
 
Visst finns det mycket som skulle kunna vara bättre i mitt liv. Mitt liv är inte perfekt, men jag är för det mesta nöjd och glad. Det finns personer jag saknar och saker jag skulle vilja ha mer av, men jag inser att jag har så mycket som jag kan vara glad över att jag har. Jag tänker inte må dåligt när jag har det så bra.
 
 
 

Emma
03 March, kl. 23:00 | Blogg;

Hej Dannebloggen! Vad innebär det igenklien att leva i nuet? Jag har lite dålig koll, men det låter som att du mår bra av det.

Svar: Det jag menar med att leva i nuet är väl att man bara ska tänka på det man har att göra för stunden. Sitter jag och äter tex så kanman ju tänka på vad maten smakar och vad jag dricker för gott till det. Sitter jag här bloggar så lägger jag fokus på det just i den stunden som jag skriver. Lever man mer i nuet så fastnar man ju aldrig i grubblerier och jag tror också att man oroar sig mindre för framtiden. Resultatet blir att man mår bättre helt enkelt. Tycker jag alltså.
Daniel Johansson

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE