Räknar och sparar.

 I natt fick jag in lite pengar igen och jag har under ganska lång tid nu räknat och tänkt att jag ska spara betydligt mer pengar under resten av detta året än vad vad jag har lyckats göra under första halvan av detta året. Jag har gjort en lite lista för mig själv. Jag har ett mål att jag ska nå en viss summa varje månad. Varje gång som jag har möjlighet att nå det där ekonomiska målet så stryker jag ett streck över den summan som jag har klarat av att nå på min lista.
 
Att jag inte har lyckats nå mina mål med sparandet redan under detta första halvår beror bara på att jag har varit slarvig och inte haft något respekt för pengar. Det har gjort mig rätt arg och förbannad. Jag har bränt massor av pengar under detta året och jag vet egentligen inte vad jag har spenderat pengar på. Att det har blivit så beror kanske på att jag ibörjan av året tjänade ganska mycket pengar på ett enekelt och ganska snabbt sätt. När pengar kommer in snabbt och enekelt då bränner man dom snabbt också. Easy come easy go, liksom.
 
Nu har jag sagt att jag ska skärpa till mig och vara noga som fan. Spara, låta pengarna vara, ha ett mål att nå en viss summa varje månad och beta av månad för månad. Jag får aldrig "nalla" från sparkontot eller tänka att jag tar lite pengar där nu och sen sätter jag tillbaka dom nästa månad. Nu kommer jag att vara stenhård mot mig själv framöver. Jag behöver inte bränna så mycket pengar varje månad som jag nu har gjort ett tag. Jag har det liksom bra i alla fall.  Jag har så jag kan betala räkningar och mat. Jag har råd att köpa sånt som jag behöver och jag kan gå ut och roa mig lite då och då när jag känner för det. Jag har massor av saker som jag vill göra inom en snar framtid och ska jag kunna göra dessa saker då kan jag inte slarva så som jag har gjort. Det har jag ju funnits pengar, men jag har varit slarvig liksom. Det stör mig som fan, men nu har jag väl fattat och då tar jag ju i alla fall tag i det direkt. I natt kom det in lite pengar och jag klarat av att nå mitt första sparmål. Jasg har nu den summa pengar som jag ville ha innan juni är slut och jag kan stryka just den sunmman på min lista och bara börja räkna pengar igen.
 
Jag har ett mål med ekonomin för detta året och det ska inte vara några problem alls att klara av att nå det målet. KAN JAG BRÄNNA FÖR MYCET PENGAR SÅ KAN JAG VÄL SPARA MYCKET PENGAR OCKSÅ. Det är ju bara att göra på samma sätt framöver, fast tvärtom liksom.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE