Det kanske är bättre?

Jag känner hela allt för ofta nu att jag kör fast med min självbiografi. Jag har ett bra "flow" under en period, men när jag tappar "flowet" så får jag inte gjort så mycket. Tyvärr kör jag fast hur ofta som helst nu. Jag har väl kommit till de berättelserna som kanske är lite sega att ta sig igenom och då är det kanske inte så konstigt att jag kör fast oftare nu.

Det kanske är bättre att ändra arbetssättet lite? Som det har varit så har jag skrivit berättelserna i tur och ordning. Jag har börjat med hur jag hade det som litet barn och sen har jag gått vidare år för år. Jag har skrivit min självbiografi i den ordning som jag har tänkt färdigställa den. Det vill säga: Jag börjar med berättelse 1, fortsätter med 2, 3 osv.....Nu kanske jag är på berättelse nummer 50 och 49 st berättelser i min självbiografi är så gott som färdiga.

Jag har massor av berättelser som redan är färdig inne i mitt huvud liksom. Jag har bara inte skrivit ner dom än. De berättelserna som jag inte har skrivit ner än är kanske berättelse nr 80 eller 120. Eftersom jag hittills har skrivit mina berättelser i den ordningen som jag har tänkt att färdigställa självbiografin så blir det ju lätt så att jag kör fast och ibland får man inte så mycket gjort. Mitt arbetssätt har liksom inte varit att avbryta en berättelse och börja på en ny när jag kör fast. Jag har istället stannat upp och funderat tills skrivandet och skapandet lossnar igen. Jag kanske borde ändra och hoppa mer fram och tillbaka mellan berättelserna.

Egentligen spelar det ju ingen roll i vilken ordning jag skriver. Det är ju ändå färdigställandet av självbiografin som syns. Hur jag har jobbat med den fram till färdigställandet syns ju inte. Det är ju lite som att göra en film. Det som syns på filmen är det som räknas. Om man i arbetet med filmen måste ta om en scen 7 gånger eller filmar slutscenen först och början på filmen sist så är ju det inget som märks på filmen. I filmen lägger man ju scenerna i ordning oavsett när man har filmat vad, och det är hur det ser ut på filmen, när den är färdig som räknas.

Det är kanske bättre för mig att bara köra på med skrivandet och få ner de berättelser som redan inne i mitt huvud är färdiga. Jag skulle ju definitivt få mer gjort och kanske blir jag snabbare färdig också. Problemet är att jag kan känna att detta blir för rörigt om jag hoppar för mycket fram och tillbaka med mina berättelser. Fast återigen: Det är ju hur självbiografin ser ut när den är färdig som räknas. Hur jag har jobbat med den fram till färdigställandet spelar ju ingen roll överhuvudtaget. Att jag inte skriver min berättelser i rätt ordning spelar ju heller ingen roll. Det viktiga är ju att jag får mina berättelser i den ordning som jag vill ha dom när jag färdigställer självbiografin. Om jag ena dan skriver på berättelse nr 50 och sen hoppar direkt på nr 100, för att sen kanske gå tillbaka till nr 80 osv.. Det spelar ju ingen roll för slutresultatet.

Det kanske kommer att snurra i huvudet på mig om jag väljer ett arbetssätt med mera hopp fram och tillbaka, men det surrar ju ändå hur mycket spm helst i mitt huvud oavsett vad jag gör med min självbiografi så det är nog bättre att i alla fall prova ett annat arbetssätt. Om jag nu tror att jag får ett bättre "flow" med ett annat arbetssätt då är finns det ju inget fel att köra på med det sättet istället.






Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE