Tänker skriva ett kontrakt med mig själv.

Jag har ganska länge stått och stampat på ett och samma ställe nu och jag vill verkligen komma ur detta. Jag tror att mitt problem är att jag går runt och tänker för mycket istället för att bara göra vissa saker. Jag har naturligtvis gjort saker tidigare utan att tänka och man har kommit på sen att det kanske inte vara det smartaste man har gjort. Man borde liksom ha stannat upp och funderat en gång till om man säger så. Det misstaget har vi väl alla gjort.
 
Det gäller väl att man inte krånglar till det. När man väl får något gjort så kan jag bli förbannad över att jag inte fixade det med en gång. När jag väl gör det så tar det kanske 30 minuter och det kanske inte ens är frågan om att det kostar några pengar. Dessutom kan jag göra vissa saker redan nu som kostar en hel del pengar. Jag blir arg på mig själv när jag inte orkar ta tag i vissa saker. Man kommer ju på vad mycket onödigt tänkade man har ägnat sig åt bara för att man har haft svårt att ta ett beslut och sen bara göra det man bestämmer sig för. Jag går däremot runt och tänker, typ varje dag på att jag ska fixa det och det. Men man kan ju inte fixa något genom att bara tänka på det. Det förändrar ju ingenting.
 
Jag har tänkt nu att jag ska skriva ett ordentligt "kontrakt" med mig själv. Jag vil i alla fall ha vissa datum  när något måste vara fixat, annars får jag sluta fundera på det. Jag ska verkligen gå igenom ordentligt inne i mitt huvud vad jag vill få gjort under den närmaste framtiden. Jag gör min lista och sätter upp konkreta och specifika strategier på hur jag ska lyckas med de jag vill. Jag tror att det funkar. Jag måste i alla fall våga prova.  Det handlar inte så mycket om att ha några planer för framtiden. Det handlar mer om att jag inte ska tänka så mycket på vad jag vill få gjort. Det är ju bättre att jag fiunderar på vad som faktiskt krävs för att jag ska få gjort någonting. Har jag sen vad som krävs så är det ju bara att fixa det. Jag behöver ju inte vara rädd för att misslyckas om jag innan har gjort allt jag kan för att lyckas. Sen är det väl också så att man måste misslyckas ibland för att man ska komma till insikt och stanna upp och tänka vad man ska göra för att lyckas. Man kommer kanske inte på det om man inte har misslyckats.
 
Jag har gjort många fel den senaste tiden och jag har börjat må ganska dåligt av det. Jag har under en tid nu haft en tendens att bara se möjligheterna och köra på dom. Det är inget fel i det, men när nästan allt inte riktigt blir som man vill då ska man nog sätta sig ner och göra en ordentlig analys av vad man bör göra annorlunda. Man måste ju samtidigt som man ser möjligheterna vara ödmjuk inför dom hinder och svårigheter som också uppstår i de saker som man väljer att göra.
 
 
 
 
 
 
 
 

Emma
04 April, kl. 21:34 | Blogg;

Om ja skrev kontrackt med mig själv skulle jag ha ett "straff" om ja brytade kontraktet. Men nåt roligt. Cinnamon chalenche eller vad det hette. Nåt sånt :D eller bara kanske "ingen massagestol på en vecka"

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE