Resor som jag funderar på att göra.

De finns några resor som jag funderar på att göra. Jag funderar mycket kring resor där jag liksom går i andras fotspår. Jag vill åka och vara på någon plats för att lättare försöka förstå. Eller så vill jag bara ha varit på någon plats där tex något historiskt har inträffat. Lite så funderar jag ibland. 
 
En resa som jag skulle vara lite cool att göra det är att åka till Kanda. Jag skulle vilja åka till ett ställe som heter Hope. jag vet inte om hope är en stad eller bara ett litet samhälle som är en kommun eller nåt, men jag googla lite snabbt och vad jag fattar som så är Hope en distrikts kommun som är en beteckning för en klass av kommuner som finns på flera platser , bland annat i Kanada. För mig känns det som att Hope är ett lite samhälle. Ungefär som lilla samhället vargön är som ligger någon mil härifrån där jag bor. 
 
Jag skulle i alla fall vilja åka dit. Kolla in den lilla stan och också dra upp i bergen där Rambo jagades upp i när han hade rymt från poliserna. Detta vore på ett sätt en coll resa att göra,. men samatidigt känns det som en för liten grej att göra. Jag har liksom ingfen lust att dra til Kanda och bara besöka ett litet samhälle som heter Hope. Det är är en för lång resa att göra bara för att få jag vill se var man spelade in en klassisk film. Det blir ju lite som om någon som bor i kanda skulle få för sig att åka till Sverige för att kolla in vargön. Det är liksom en för lång resa med en för liten upplavelse. Men man skulle ju kunna göra den resan ändå och så klart komma på mer saker att göra samtidigt. Så jag kan ju fundera vidare på detta i alla fall. 
 
 
 
 
 
En annan typ av resa som skulle vara cool att göra är att åka till San Francisco. Jag skulle vilja göra ett besök i det gamla fängelset Alcatraz. Jag skule vilja vaar där och försöka förstå hur fångarna och vakterna där hade det. Jag vill se dom celler som fångarna satt i och som typ inte var större än min toalett är. 
 
Jag skulle också vilja se den cell där Frank Lee Morris satt. Frank Lee Morris samt Clarence och John Anglin ärdom enda tre fångarna någonsin som har lyckats förvsinna spårlöst från Alctraz. Dom grävde sig ut ur sina celler med hjälp av skedar och dom tillverkade flytvästar och en flotte av regnrockar som dom sen tog med sig när dom rymde. Frank Lee Morris som man tror var "hjärnan" bakom rymmningen hade en dokumeterad IQ på över 130, vilket är jättehögt. Dessa tre fångar är dom enda som har lyckats rymma från Alcatraz utan att sen har blivit återfunna. Man vet inte än idag (över 50 år senare) om dom druknade i San fransico bay eller klarade sig efter att ha rymt. Alctraz stängdes mindre än ett år efter den rymningen.
 
Detta är en fantastisk historia och jag har funderat så mycket på om de tre männen som 1962 rymde från Alcatraz klarade sig levande och sen kunde hålla sig gömda undan alla som letade efter dom. Man får nog aldrig något svar på den frågan. Det är lite som att fundera över palmemordet. Man kan tänka på det i en timme, men efter en timme så är man ändå tillbaka på ruta 1,  och man vet inte mer om vad som hände i alla fall. 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=L7nSDpM0w9M
 
Jag skulle vilja göra denna resa, men inte själv och jag vil ju inte åka till San Francisco bara för att besöka Alctraz. Man måste göra något mer liksom, annars blir ju inte den långa resan värt upplevelsen. Jag får fundera vidare på mina resor och så får man väl se vad som i framtiden händer.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE