Kört ett riktigt powerpass

Skönt att man har fått lira lite pingis i kväll. Det var ett tag sedan sist och att jag inte har spelat på länge beror ju mycket på att man har jobbat liksom. Jobbtider kriockar med pingistider och jobba måste man ju göra liskom.
 
Men i dag körde jag pingis i stället för buss och det kändes ganska bra. Jag har ändrat en lite  detalj i mitt spel. Jag borde kanske gjort detta för flera år sedan, men bättre sent än aldrig. I alla år har jag spelat forehand (FH) med det röda gummit som jag har på racket. Nu har jag ändrat till det svarta. Egentligen har jag inte kommit på än varför, men jag har sett att nästan alla pingisspelare i världseliten spelar med svart platta på FH. Det är något jag har lagt märke till nu de senaste veckorna. Gör dom det så vill jag göra det också.
 
 
Svart på fh är det som gäller nu helt enkelt och det har säkert varit så sen länge, men jag har inte reflekterat över det bara. Varför det är så vet jag inte riktigt än, men jag lär nog snart få reda på det när jag har frågat runt lite.  Gissar jag så kan bero på att den svarta plattan generellt sett brukar vara av lite bättre kvalitet än den röda. FH är det slaget som många av det bästa spelarna i världen vill "regera" med, och då vill man kanske inte riskera att man slår sk bubblor i gummit under en match. Är plattan av lite sämre kvalitet så är det kanske större risk att just det händer och då går till slut gummit sönder. Så kan det va, men jag är inte säker och därför får jag väl höra med lite bra kontakter som jag har inom pingisen om varför typ de allra bästa spelarna i världen spelar med svart på FH. Själv har jag alltid spelat med rött och när jag började med pingisen så såg jag ju att dom bästa spelarna i världen på den tiden (typ J-O Waldner) spelade på röd platta på FH. Men nu är det annat som gäller då.
 
 
 
Jag har alltid varit ganska flexibel när det kommer till pingisen. Ser jag något som verkar bra att köra på, men som kräver att jag kanske förändrar något som jag har kört på tidigare då väljer jag att ändra på mig. Jag tror inte på att man bara kör på med något som man trott på tidigare om man någonstans kan se att en förändring funkar bättre. Jag tror mer på att man ska vara flexibel och försöka hänga med i allt nytt som man lägger märke till. Det tjänar man på i längden även om det ibland kan vara svårt att träna in något nytt.
 
 
 
Dagens pass kändes kan man väl säga. Jag körde många ganska tuffa fotarbetsövningar  och jag var tuff mot mig själv. Jag försökte kämpa med min FH och jag flyttade mig över ganska stora ytor. När det blir ganska långa förflytningar pdå får man kämpa lite och mjölksyran kan komma gsnak snabbt om man inte tänker till lite innan hur man ska spela. Det blev bra träning i alla fall och jag var helt slut efter kvällens pass. Nöjd sopm fan är jag med kvällen. 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE