Tänk va snäll jag är :)

 
 
Detta SMS fick jag idag. Jag blev glad resten av kvällen för jag har ju gjort någon annan glad. 
 
I förrgår hittade jag ett medlemskort i centrum som någon Emelie hade tappat. Efternamnet var ganska ovanligt så jag tänkte att om jag googlar så hittar jag nog ganska lätt en adress. Det gjorde jag ju också naturligvis. Jag la det upphittade medlemskortet i ett kuvert, skrev en liten lapp, stoppade i mitt visitkort och skickade det till ägaren av det medlemskort jag hade hittat. Ikväll fick jag detta snälla SMS där hon tackade mig för att jag hade varit så snäll. Jag blir glad för att jag har gjort någon annan glad och dessutom vet man ju själv hur tråkigt det känns  när man tappar något som man inte sen kan hitta eller får tillbaka. Klart att jag gör de jag gjorde liksom.
 
 Jag har själv tappat lite saker genom åren. Men för min del har det ofta varit så att jag har fått sakerna tillbaka. Jag har haft tur att någon snäll person har sökt upp mig eller lämnat in det någonstans så jag har fått tex borttappad  plånbok tillbaka. Är det något slags övernaturligt med detta? Jag  försöker för det mesta hitta ägaren till något som jag hittar. Jag har genom åren sökt upp ägare till upphittade plånböcker, mobiltelefoner eller som nu något litet medlemskort. Eftersom jag alltid försöker hitta ägaren till sånt jag hittar, eller i alla fall lämnar in det till någon hittegodsavdelning eller liknade, är det då bara en slump att jag själv allt som oftast får tillbaka mina lite viktiga saker som jag ibland råkar slarva bort eller tappa. Jag tror inte på gud, spöken, spåkärringar, ufo eller andra övernaturliga ting och mäktiga krafter. För mig har allt en logisk förklaring, annars finns det inte. Det är min fulla övertygelse. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka tanken att det kanske är så att eftersom jag själv  hela tiden försöker göra  allt jag kan för att hitta en ägare till något som jag hittar, är det då därför jag så ofta får tillbaka sånt som jag råkar slarva bort eller tappa själv?
 
När man är bussförare så hittar man jättemycket saker som folk tappar bort. Jag har hittat bärbara datorer, klockor, mobiltelefoner, busskort, väskor fulla med saker och  en och annan plånbok har man ju också tagit till vara på genom åren. När man hittar något i bussen just, så gör jag kanske inte så mycket själv för att hitta ägaren vid dessa tillfällen, men jag ser i alla fall till så att de jag hittar kommer till våran hittegodsavdelning på jobbet. 
 
Tänk va snäll jag är egentligen.  Och det är ju roligt när man också får ett tack ibland.
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE