Mer rörlighet på dagarna

 
Just nu ser jag hur snön börjar falla utanför mitt fönster. Snön kom till sist och det är ju kanske inte så konstigt när det idag faktiskt är första advent. Tiden går fort och snart är det fan julafton. 
 
Idag tog jag tag i en grej som jag länge nu har slarvat med. Jag har den senste tiden haft ett allt för stillasittande  livsstil. Jag sitter still många timmar per vecka. I bussen sitter man ju hela arbetsdagar. Hemma framför TV:n, och den senste tiden har jag ju också skrivit mycket på min självbiografi och då har det ju blivit mycket stillsittande här bakom dataskärmen också. Detta är naturligtvis inte bra och idag kände jag att nu ska jag fan göra något åt detta igen. 
 
Jag vill ha mer rörliga dagar. Nu ska jag  se till att röra på mig i minst 60-90 minuter, VARJE DAG. DET KAN VARA VAD SOM HELST BARA JAG RÖR PÅ MIG. 60-90 minuter om dagen det kan man lätt undvara även om man skule ha hur mycket som helst att göra. Jag kommer liksom inte att offra någonting annat av allt som jag vill göra bara för att jag sätter av 60-90 minuter. Jag kommer tex inte att skriva mindre på min självbiografi bara för att jag avsätter lite tid om dagarna för att bara röra på mig och inte göra något annat. Jag tror det blir tvärtom istället. Med mer "fart" och "sprätt" i kroppen kommer att göra att jag får mer gjort om dagarna.
 
Jag är väl medveten om att jag är en inspirations-männsika  och kanske också en periodare. Jag kan köra på ett tag för att sen lägga av igen, men de som motiverar mig nu till lite mer rörelse är:
 
1. Att jag har en allt för stillasittande livstil och med tanke på vad det innebär för hälsan så är det ett skäl nog till att göra något som är bättre än att bara sitta still.
 
2. Att jag vill göra vad jag kan för att så långt det bara går bibehålla  en god hälsa.
 
3. Att jag vill gå ner mer i vikt.
 
4  Att jag har gjort så mycket saker som är till det bättre för min hälsa och jag vil fortsätta att göra små förbättringar hela tiden. 
 
Man kan inte ändra på allt på en och samma gång, men ändrar man lite i taget så blir det ju hela tiden bättre och bättre. Jag har gjort väldigt små förändringar de senste åren. jag har tyvärr den senste tiden slarvat med sånt som är viktigt för att min hälsa ska vara god. Nu ska jag fan ändra på detta och idag tog jag äntigen tag i det igen, och det ska bli otroligt kul att fortsätta. Ett mer rörligare liv är målet nu liksom, och det är inte svårt att lyckas med det.
 
Idag blev det en promenad på nästan 7 km.
 
 
Ja stoppade mina lurar i öronen och lyssnade på P3 Dokumentär som är ett favvoprogram när jag är ute och promenerar. Jag gick ut innan det blev mörkt, men jag visste att det skulle hinna bli mörkt innan jag om hem igen. Därför tog jag på mig reflexvästen direkt, fast det var ljust ute när jag började min promenad. 
 
 
 
 
Jag hade nästan glömt hur skönt jag tycker att det är att bara vara ute och promenera. Det blev så småningom mörkt under den tiden som jag var ute. Då var det ju bra att jag hade reflexvästen på mig. 
 
 
Jag hann hem innan regnet började ösa ner och nu sitter jag här hemma och tittar ut genom mitt fönster samtidigt  som jag ser  den första snön komma på första advent.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE