Man kan inte både äta kakan och ha den kvar

Mer gubbar är på gång för mer grejande i min lägenhet. Det är ingen ide att jag städar för i morgon kommer det  grejas här igen. Det är helt tomt i hallen nu för det måste det vara där. Hantverkarna behöver ju plats och dessutom kommer det att damma och ryka en del så det är ju bra om man intehar finkläder hängande där. Det ryker väl som vanligt in överallt i hela lägenheten här hemma så efter morgondagen så har jag storstädning att ta tag i. Man vet vad man har att göra liksom. 
 
I dag har jag suttit och gjort en sk månadsbudget igen. Jag vill som jag tidigare har sagt inte slarva. Det viktigaste är att jag har något som i alla fall liknar ett sparande. Det är inga problem. Det går bra nu, bättre än någonsin. Jag blev faktikt lite smått överraskad när jag såg hur mycket cash som jag faktiskt drar in den här månaden. I går fick jag inte en ganska stor hög med extra cash som jag absolut inte hade väntat mig. I morgon kommer lönen för att jag kör buss och den är på några tusenlappar mer än vad den brukar vara på. Bättre även där alltså. 
 
Tanken med min månadsbudget nu är att jag ska pressa ner mitt matkonto ganska mycket. Det är inte för att jag vill eller behöver spara just  dessa pengar också. Det är mer av hälsomässiga skäl. Jag känner att jag köper hem för mycket mat. Mycket skit är det också som jag egentligen inte ska äta. Grejen är att har man den maten hemma så äter man den. Det spelar nästan ingen roll vad det är. Man äter det man har hemma liksom. Sen när man har gjort detta så mår man kanske skit, och då väljer jag i alla fall att slänga, om det finns något kvar av skitmaten. Men det är ju meningslöst att köpa hem mat som jag sen får slänga, och om jag gör det pga att jag inte mår bra av den då är det ju verkligen  bortkastade pengar och slarv och meningslöst att tänka på att försöka äta bättre.
 
Tanken är nu att jag ska pressa ner kostnaderna så mycket på mat så jag inte har råd att köpa hem hur mycket som helst. Jag kommer då att äta betydligt mindre och dessutom må bättre. Varje dag äter jag frukt och grönt. Det blir även en hel del fisk under veckorna. Och det är jättebra för mig. Men problemet är att jag blandar detta med så mycket skitmat också. Bakfyllekäk och glass till efterrätt. Ibland blir det också den där äckliga kvällsmackan som man typ mår illa av även dagen efter.  Som jag känner så måste skiten bort helt  och jag ska se om jag kan äta bättre genom att pressa ner matutgifterna mer. Om jag inte tar bort skitmaten mer så blir ju dom gångerna jag äter bättre inte värda någonting för min hälsa eftersom man kan ju liksom inte äta nyttigt och onyttigt, plus må bra och dåligt samtidigt. Du kan inte både äta kakan och ha den kvar. 
 

Risken är ju nu bara att när jag pressar ner utgifterna på mat så kanske jag går ut och festar mer och blir bakis och mår sämre av det. Fast ibland är det ju faktiskt värt det. Men det är inte värt att må dåligt och kanske också bli sjuk av att man äter helt åt helvete fel. Du har jag mycket hellre roligt för pengarna istället.
 
 Snart är det dags att fixa lite mat. Fan, nu känner jag efter att jag har skrivit detta att jag måste fixa mig en sallad eller nåt. Ingen skit nu liksom. Då blir ju detta inlägget lite motsägelsefullt.
 
  
Ha en bra dag!
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE