Jag kan nog sluta att ångra saker

Att ångra saker man har gjort tror jag är helt meningslöst. Gjort är gjort liksom. Kan det vara så att de man ångrar mest är sånt man aldrig gjorde och inte de man gör? Fast tänker jag efter så ångrar jag ibland saker som jag har gjort, fast jag tycker att det är helt meningslöst. När man har tänkt färdigt på det man ångrar att man gjorde då står man ju kvar på samma ställe som man gjorde innan tankarna på det man ångrar dök upp. Därför är det ju då helt meningslöst. Eller finns det något som är bra med att ångra något där man känner att man gjorde fel och borde gjort annorlunda? Det enda jag kan komma på just nu är väl att man kanske lättare lär sig av sitt misstag och inte gör om det. Om jag en gång har tänkt tanken över något jag ångrar då kanske man inte gör om samma misstag när man är i en liknade situation i framtiden. 
 
Ibland funderar jag på om man verkligen ska vara så hård mot sig själv så att man borde ångra sig. Det är väl ändå så att man har gjort det man har gjort för att det kändes rätt just då i den situationen man befann sig i. Det senaste tiden har jag funderat mycket på det. Det man gjorde "igår", som man kanske idag ångar, var det inte så att det var helt naturligt för  i den situationen just då jag gjorde det jag nu kan ångra att jag gjorde? När jag kommer fram till att svaret är att det var helt naturligt att jag gjorde som jag gjorde, fast jag idag kan ångra det, då känns det inte längre som att jag behöver ångra mig. Och återigen, det är ju helt meningslöst att ångra saker. Man kommer ändå hela tiden tillbaka till ruta ett eftersom gjort är gjort.
 
När jag börjar tänka på saker jag  ångrar  så är det ju bättre att istället ställa sig frågan om det inte var så att det kändes rätt och var helt naturligt, just då  i den situationen som jag befann mig i när jag gjorde det jag gjorde. Är svaret att det kändes rätt, då behöver jag ju inte lägga ner någon tid på något så meningslöst som att ångra saker. Jag kommer ju ändå aldrig att vinna över dessa tankar om vad jag ångrar. Och vad man än gör så kan man ju alltid om man vill hitta saker som man ångrar, även om man hade gjort det man tycker idag att man borde ha gjort. Ångra saker tror jag är helt meningslöst, och nu är jag tillbaka på den meningen som jag började detta blogginlägget med. Tillbaka där jag börja, fast jag ångrar inte att jag just har skrivit detta blogginlägg.
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE