Bli en granne eller få en granne

 
När jag blir gammal så vill jag bli som Valdemar (Ingvar Hirdwall) . Han heter väl så? Grannen som alltid babblar med Martin Beck i Beck-filmerna.
 
Jag skulle vilja bli som han när jag själv blir en gammal gubbe. Undra vilken stackare som blir den grannen som jag kommer att babbla med om tex knark, sprit och brudar. Tjena! Ska du ha en stänkare osv.. Skulle man vilja ha en sådan granne? Jag skulle i alla fall vilja bli en sådan när jag själv blir gammal. Valdemar verkar ju aldrig ha några bekymmer. Typ, ta en stänkare när det rycker i ögonlocken och sen blir han som ett brandlarm  och då behöver verkar han  ju inte behöva sova. Sova på nätterna är bara för amatörer. Sådär skulle jag vilja kunna vara  när jag blir gammal, men jag måste ju få en granne som kan stå ut med mig om jag blir sådan babblande gammal  gubbe. 
 
Alternativet skulle kunna vara att jag själv får en sådan granne. Just nu kan jag inte säga att jag har någon granne som är som grannen Valdemar i Beck-filmerna, men jag skulle gilla om jag fick en sådan granne någon gång. Det finns en gubbe här stan som är ganska lik grannen i Beck-filmerna, men han bor tyvärr inte granne med mig. Däremot så stoppar han mig alltid när han ser mig på stan och babblar med mig på nästan samma sätt som Valdemar gör. Jag kanske borde flytta in i samma trappuppgång som den gubben jag tänker på här i stan. Då får jag ju nästan en sådan granne i alla fall. Fast han tar väl inte en stänkare varje kväll?
 
Vi får se hur det blir. Jag vet inte vilket av de två alternativen som är bäst. Det känns mest "soft" att gå runt och hoppas på att någon rolig gubbe flyttar in i lägenheten bredvid mig än att jag blir en babblande gammal gubbe själv. Man vet ju inte själv vad man klarar av när man blir gammal. Sen känns det ju inte sunt och supa och ta en den ena stänkaren efter den andra typ varenda jävla kväll. För min egen hälsas skull så är det nog bättre att mina grannar super mer än vad jag gör. Fast om ingen tar en stänkare så får ju jag göra det. Jag vill ju komma i närheten av den där känslan som man får av grannen Valdemar i Beck-filmerna. Mitt livsmål är kanske att bli en rolig gubbe som pratar rövarhistorer och tar en stänkare när jag blir gammal. Alternativet kan vara att få en rolig gubbe som granne, när som helst. Om den människan finns ute i verkligheten någonstans så är hen väkommen att när som helst flytta in i den bostaden som ligger närmast där Danne bor.
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE