Varför betalar jag medlemsavgiften?

Medlemsavgiften i klubben (Vargön IK) där jag lirar pingis har jag nu betalat in och den ligger på 1000 kr per år. Inga konstigheter alls. Pingisdelen av Vargön IK ska inte kosta något för klubben. Så är det sagt. Vi som lirar ska betala den själva och jag har inga invändningar mot detta. Jag tycker att det är bra. 1000 kronor på ett år och jag år hålla på med något som jag tycker är bland det roligaste jag vet betalar jag gärna.
 
Jag betalar också varje år en medlemsavgift till en annan pingisklubb. Nämligen Trollhättans BTK. Medlemsavgiften där är ganska låg. Jag vet inte exakt, men det är mindre än 1000 kronor per år är det  i alla fall. Några hundralappar liksom.
 
 
En del människor har nu undrat varför jag betalar medlemsavgift till en förening som jag idag inte har någon del i. Jag spelar inte för Trollhättan BTK och jag hjälper inte till som tränare eller nåt sånt heller. Jag funderar inte så mycket på om jag ska betala medlemsavgiften varje år eller inte. Jag gör det bara, och det känns helt rätt och helt naturligt för mig att göra detta.
 
 
 Under de åren som jag höll på som mest med pingis så betydde den nästan allt för mig. Jag tyckte då att inget annat var viktigare. Under dessa år så fick jag otroligt mycket av Trollhättans BTK. Inga pengar, det fick jag aldrig.  Men jag fick:
 
Möjlighet att träna ofta och jag betalade även då bara några få hundralappar varje år för det. Jag fick resor gratis till och från tävlingar runt om i nästan hela Sverige. Jag betalade nästan aldrig något för att vara med på en tävling. Varje pingstävling kostar några hundralappar att vara med på för varje spelare. När jag var igång som mest med pingisen då var jag ute på tävlingar nästan varje helg. Jag gissar att det var 40-45 tävlingar per år som jag var med på. Bara detta blir ju naturligtvis tusentals kronor i utgifter varje år bara för en enskild spelare. Dessa tusenlappar och mycket mer betalade Trollhättans BTK åt mig nästan alltid under de åren då jag höll på som mest med pingisen. Och även under de åren jag höll på lite mindre med pngis så stod klubben för väldigt mycket omkostnader. Jag fick en del pingsmaterial gratis. Jag hade till och med resor till och från träningen i Trollhättan gratis. Kort sagt: Jag betalade aldrig speciellt mycket för att hålla på med det som jag tycker är så sjukt roligt, nämlgen pingis. Vi pratar hundratusentals kronor som detta skulle ha kostat mig om inte Trollhättns BTK hade valt att betala allt åt mig under dessa år som jag var aktiv  i den klubben.
 
 
Att betala medlemsavgiften än idag tycker jag bara är fullständigt självklart. Jag har fått så mycket av Trollhättans BTK genom åren och jag hade inte haft råd på den tiden att hålla på med pingis på det sätt som jag gjorde när jag var som mest aktiv, varken som spelare eller bara tränare.  Jag har myckat att vara tacksam över och det minsta jag kan göra är väl att betala en medlemsavgift till klubben  på några små hundralappar per år. Jag är ju så enormt tacksam för allt jag fick av den klubben. Jag hade ju nästan fria händer att göra vad jag ville. Jag glömmer liksom aldrig vad jag får och jag har fått så otroligt mycket av Trollhättns BTK genom åren. Det är inget snack om den saken!!
 
 
 





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE