Lunchtime Atop a Skyscraper

 
 Denna bilden har nog dom flesta av er sett förut. Till synes 11 orädda hårt arbetande män som ska käka sin lunch, hur högt upp i luften som helst. Jag får massor med tankar så fort jag tittar på denna tavla som har hängt i mitt sovrum i flera år.
 
Jag tror inte att bilden är fejkad. Den är nog på riktigt. Där sitter verkligen 11 arbetare och dinglar med benen så högt upp i luften som det faktiskt ser ut att vara. Jag skulle vilja  se sk "förebilder" eller nåt liknade som visar hur dessa 11 män tog sig ut och balanserade sig fram till den plats som dom har på denna bilden. Jag funderar också på om det kan finnas någon i detta sällskapet som är höjdrädd. Undra vad dom pratar om? Utsikten eller vad dom har i sina matlådor. Kanske snackar dom om snus, mus och brännvin.
 
 En grej som förbryllar mig lite grann och som ändå får mig att fundera på om denna bilden verkligen är äkta det är att nästan alla har någon typ av mössa eller "gubbkeps" på huvudet. Hur kan dom ha det? Alltså, hur kan den sitta kvar på huvudet?  Om man sitter så högt upp i luften, på toppen av en skyskrapa, då borde det blåsa rätt kraftigt. Där uppe är det väl knappats vindstilla. Dom borde ju hålla i sina mössor för att dom inte ska blåsa bort kan man tycka. Sen kan jag undra om männen längst till vänster på bilden klarar av att tända den där ciggen som det ser ut som om dom försöker göra. Det borde som sagt blåsa rätt ordentligt, och hur man än vänder sig där uppe så är det nog svårt att skapa ett vindskydd. Är bilden på riktigt? Jag tror det, men att det ser ut att vara vindstilla och det förbryllar mig. 
 
Jag funderar också  på mannen längst till höger på bilden. Han är förövrigt den enda som tittar in i kameran.
 
 
 Dessutom verkar han skita i lunchen. Han bara dricker och jag undrar vad han har i flaskan. Det kommer jag såklart aldrig att få veta. Kan det vara brännvin eller whisky som han dricker på sin lunchrast? Eller är det bara friskt källvatten? Ingen matlåda har han. Har han redan ätit sin  mat och sen slängt  den matlåda han borde ha haft rakt ut i luften. Eller är det bara flytande föda som gäller för hans del och nu sitter han där i godan ro och tar sig några rejäla supar innan det är dags att tag tag i arbetet igen?
 
Frågorna och funderingar är många kring denna bilden.
 
 
 
 

Jacke
06 June, kl. 17:19 | Blogg;

Hej Danne!

Jag har själv haft denna bild hemma och visst är den fin! Vill bara att du ska veta att det är fler än du som har funderat om bilden. 2012 gjordes en hel dokumentär om bara denna bild där de försöker hitta männens släktingar. Filmen heter "Men at Lunch" och jag kan rekommendera den varmt. Extra kul är speciellt att man tror att två av männen var svenskar!

Här är en länk till filmens IMDB sida:
http://www.imdb.com/title/tt2373324/

Hoppas du har det bäst och tack för en fantastisk blogg!

Jacke

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE