Gummi lim och kläder

 
Det blev lite nya grejer. Nya gummiplattor, fästlim och t-shirt's från Stiga och Yasaka.
 
 
Jag ska prova ett par gummiplattor som för mig är helt nya. Jag har i flera säsonger kört BOOST TC, men nu ska jag testa BOOST TS. Skillnaden ska vara att BOOST TS är ett mjukare gummi än vad BOOST TC är. Ett mjukare gummi gör att jag får ner farten en aning och det kan bli lättare att skruva bollen mer. Skillanden är marginell.  Det är inte ens säkert att jag märker någon större skillnad  egentligen. Det kan skilja hur mycket som som helst mellan två gummiplattor, fast dom är av samma märke. Hårdhet och friktion kan vara helt olika från platta till platta, trots samma märke. Men jag tänkte att jag provar ett för mig nytt gummi. Mitt problem vid pingisbordet är oftast inte att få fart på bollen. Spela med fart kan jag göra med nästan vilket gummi som helst. Jag har däremot svårare att få den där lilla extra skruven bollen. Köper jag ett BOOST TS istället för BOOST TC så tror jag inte att jag behöver ändra så mycket rent teknikmässigt. Jag kan spela som jag alltid har gjort, men jag får lite extra skruv på bollen. Fart på bollen har jag aldrig haft något problem med att få och det kommer jag inte att få nu heller när jag byter gummi. Det är jag helt säker på. 
 
Jag skulle naturligtvis kunna köpa ett gummi som har en väldigt hög friktion. Ett gummi som har en yta som är som klister. Jävlar vilken skruv man kan få av en sån gummiplatta. Men skulle jag välja att spela med ett sånt gummi så skulle jag samtidigt få ändra på väldigt mycket tekniska detaljer i mitt eget spel. Att behöva ändra för mycket detaljer i min teknik är inget jag vill göra när detaljerna är sådana saker som jag har tränat på sen jag var 7 år gammal. Det är inte så lätt att ändra på detaljer i teknik nu liskom. Man får försöka hitta material som jag tror jag gillar att spela med istället. Samtidigt är det också viktigt att man inte tänker för mycket på vad man ska ha för material. Det är väldigt lätt att fastna i en ond cirkel där man bara letar efter det "perfekta" materialet, som man typ aldrig kommer att hitta. Tillslut tycker man inte något är bra när man har letat och provat för mycket. Man ska ha ett rack som man tycker om att spela med och kläder som man tycker om att spela i, och man ska inte krångla till det onödan. Man ska inte underskatta materialet, men man ska heller inte fixera sig vid det och tro att materialet är avgöarnde. Tränar man på så hittar man sin grej med material också. Och den enkla sanningen är att det är aldrig materialets fel om du förlorar en pingismatch. Det är dig själv det hänger på liksom. 
 
 Lite nya kläder fick jag hem idag också. Sköna kläder från Stiga och Yasaka. Inget märkvärdigt bara sköna träningskläder liksom.
 
 
 
Limmet jag har fått verkar vara fullständigt livsfarligt. Någon häxblandning av något slag. Denna säsongen blir man riktigt farlig. Sköna kläder, grymma gummiplattor och häxblandat lim som jag ska fästa mina gummiplattor med. 
 
 
 Med alla grymma grejer som jag nu har fått hem så kan jag väl inte förlora en enda pingsimatch den här säsongen. 
 
 

Jonas
07 July, kl. 17:44 | Blogg;

En dum fråga kanske, men skulle man inte kunna köpa gummiblock som man smälter ned för att sedan doppa pingisracket i smeten, skulle inte det vara lättare än att hålla på å klistra och klippa? Känns så bökigt att hålla på på det traditionella sättet. Givetvis får man se till at ha det väl ventilerat.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE