Tankar denna fjärde advent

 
Innan jag kröp till sängs igår så fick jag för mig att det var söndag. Så kan det ju vara för någon minut ibland och sen kommer man på att det är ju faktiskt en helgdag till och sen vet man oftast säkert vad det är för en dag under de närmast följande dagarna i alla fall. När jag nu vaknade till liv ganska tidigt denna fjärde advent så fick jag återigen för mig att det var måndag och det var väl därför jag gick upp så tidigt för jag hade väl en känsla av att jag vill hinna med så mycket innan det är dags att tagga till jobbet idag. Men sen kom jag på mig igen. Det är ju för fan söndag idag och jag är ledig och glad över att jag inte gick ut och festa i natt (jag tänkte tanken) för då hade det snurrat ännu mer i skallen. Fast hur mycket mer kan det snurra när får tänka en extra gång på vad det är för dag? Det är söndag idag i alla fall, men det känns ändå som måndag.
 
Jag var ganska trött igår, men idag känns det bättre. Lite bakvänt va? Man borde ju logiskt sett vara tröttare när jag en dag som denna gick upp klockan 06:30. Istället är man pigg en söndagmorhon och inte än lördagkväll. Fast har man sovit gott på natten, vilket jag allt som oftast  gör så kanske det ändå är ganska logiskt att jag känner mig pigg en söndagmorgon. Vet man att man inte behöver jobba heller så är det ju också lättare att bara tänka på nuet och då blir jag ju mindre sterssad. Stressen gör ju förmodligen också att man blir mindre trött. En förklaring till att jag kände mig så jäkla trött igår kanske är att Musikhjälpen nu är slut för denna gången. 
 
Jag har följt Musikhjälpen ganska intensivt detta året. Igår när programmet var slut så fick jag en tankar som handlade om min egen del i  Musikhjälpen. Vad gjorde jag denna gången för att göra våran värld bättre? Med tanke på årets tema som handlade om att ingen ska behöva fly undan klimatet så är det ju inte konstigt om man känner sig otillräckligt.
 
 
 
Man blir berörd på många sätt av allt man får höra och se och något ville man ju göra. Jag bara älskar Musikhjälpen! Man lär sig mycket och man kan välja att skänka pengar på så många olika sätt. Dessutom kan man få tillbaka ganska mycket själv på att man är med och bidrar. Min grej i år var att jag budade på ganska många av Musikhjälpens olika auktioner. När jag betalde något som jag hade "vunnit" i en budgivning  så kändes det bra. Det kändes extra kul att jag kunde vara med på allvar och buda på rätt häftga grejer som skulle kosta en hel del pengar för den som lägger det högsta budet. Jag kände att jag kunde välja och vraka bland allt även om det kostade ganska mycket och det var en rätt häftiga känsla när man kände att att ingenting var för stort för att lägga ett bud på om jag nu verkligen vill ha det. Dessutom vet man ju att det går till en bra sak så man känner sig ju då liksom inte lurad på pengar eftersom jag känner så starkt för Musikhjälpen.  Även om jag naturligtvis inte kunde buda på allt så var det kul att känna att om det finns något som jag vill ha mest av allt så kan jag med lite tur och lurighet köpa en riktigt cool grej eller upplevelse på Musikhjälpens auktion. 
 
Jag hoppas att Musikhjälpen fortsätter i många år till. Det är ett riktigt häftigt program som gör väldigt mycket gott för så många människor, även för oss som skänker pengar. Även jag kommer att få en häftig upplvelse snart, och de mesta beror på Musikhjälpen. Tack för att det programmet finns ❤️ ❤️ ❤️.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE