Drar ner på antal minuter per dag.

Dagens förvirring. I morse när jag skulle gå ut på min dagliga promenadrunda så hittade jag inte mina nycklar. Jag kan ju inte låsa dörren utan nyckel och jag visste i alla fall att jag inte hade glömt eller tappat dom någonstans. Dom finns i mitt hem, det visste jag när jag var på gång och skulle ta mig ut så letade jag somfan här hemnma. Jag titta verkligen överallt och jag kände i varenda jävla jackficka. Jag gick systematiskt igenom inne i mitt huvud var jag hade varit och var jag hade kunnat lagt min nycklar. Men jag hittade dom inte!!! Sen kom jag tillslut på att jag skulle känna i dom byxorna som jag hade dragit på mig för denna dagen. I den fickan låg mina nycklar såklart. Förvirringen var totalt. Det är verkligen tufft nu, öhhh.
 
 
 
 Några tuffa dagar har jag haft och dom sätter sina spår. Jag har varit ute på min dagliga morgonrunda. Nu har det blivit lite motion varje dag och det är jag nöjd, men jag inser samtidigt att jag inte riktigt fixar den där timmen av motion varje dag som jag lovade mig själv för några dagar sedan att jag skulle använda till motion och träning. Jag kommer att dra ner det tíll minst 30 minuter per dag istället.
 
Minst 60 minuter varje dag känns för svårt att pressa in med tanken på att jag ibland sover lite för länge på morgonen. Helt plötsligt ser man på klockan att man snart måste fixa sig för en arbetsdag och då känner man inte för att röra på sig i 60 minuter. Drar man ner det till minst 30 minuter om dan då är det en baggis ju. Jag sänker kraven, men jag säger ändå att jag ska röra på mig varje dag. 
 
Jag känner nu när jag har rört mig varje dag denna veckan att det blir lite mer "sprätt" på mig och jag har samtidgt  blivit mindre stressad. Detta känner jag redan nu. De jag vill klara av är alltså: 
 
1 Minst 30 minuter motion varje dag.
2 Minst 10 000 steg per dag. 
 
 Utöver 30 minuter motion varje dag vill jag också ganska snart komma igång med lite hårdare träning, regelbundet, ca 3 gånger i veckan. För min del kan den träning bestå i löprundor, gym eller pingis. Det är väl det som jag kan tänka mig just nu i allla fall. Just nu håller jag mig nog bara till motion varje dag i minst 30 minuter. Promenader funkar... Jag har dragit ner på minuterna, men inte ambitionen att röra på mig. Jag sitter för mycket stilla om dagarna. På jobbet sitter jag still, men jag måste ju jobba.  Här hemma sitter jag still när jag tex sitter här och skriver på min självbiografi. Det blir minst en timme om dagen som jag ägnar åt min självbiografi. Jag vill inte sluta skriva på den så jag måste ju sitta still både på jobbet och hemma liksom. 
 
Bilder från dagens promenad. (2015 12 03)
 
 
 
 
 
 
 

Jonte
12 December, kl. 12:16 | Blogg;

Det var ett mycket klokt val att välja att dra ner på antal minuter per dag istället för att ge upp helt och hållet.

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE