Det helt meningslösa meningsfulla.

 

 

Detta året har jag känt att jag hela tiden har haft något att göra. Alltså, jag har alltid något som jag håller på med som jag bara vill få färdigt. Jag blir färdig och känner mig färdig med mycket, men jag blir aldrig så färdig så jag bara kan sätta mig ner och tänka: Vad ska jag göra nu? Jag har inte ens kommit till den punkten i mitt liv än där jag känner att jag är nöjd med allt oavsett vad jag hittar på mer. Den punkten vill jag verkligen komma till! Jag kom inte till den punkten i livet i år heller, men jag tog ett stort steg mot det målet under år 2015 i alla fall.  Jag vet vad som behöver hända mer för att jag ska bli klar med allt. Det är inte så mycket mer jag behöver göra egentligen, men det känns ändå som för mycket att göra just nu.

Jag är ändå nöjd med mycket. Jag vet däremot inte om jag kan känna någon glädje över det jag har gjort för mycket av sånt som jag har upplevt (både i år och andra år) har ju inte alltid varit så roligt heller. Därför har jag kanske genom åren förträngt, sorterat bort, glömt och gott vidare. Jag har förträngt mycket av sånt som jag borde vara stolt och glad över att jag har åstakommit. Lite synd att jag känner så kanske, fast varför ska jag tänka på sånt som har varit? Det kan jag ändå inte leva på idag. Och jag kan inte skruva tillbaka tiden heller.

Egentligen är ju livet och allt man gör med sitt liv på ett sätt ganska meningslöst. Laga mat är ju tex ganska meningslöst. Det gjorde jag under detta första halvår, men det har jag mer eller mindre  slutat med nu. Varför ska jag hålla på och slita med matlagning liksom? Jag ska ju ändå bara mosa sönder maten i min mun och få i mig det för att jag inte ska svälta. 

Jag har ibland tänkt tanken: Tänk om jag inte hade funnits. Behöver jag finnas när jag ändå kan känna att livet är ganska meningslöst. Fast ett sämre alternativ till att finnas är ju att inte finnas. Det tycker jag i alla fall. Det är alltså bra att man finns även om livet är ganska meningslöst. Det meningslösa är att om 100 år kommer förmodligen ingen bry sig om vad jag gjorde år 2015. Om någon nog förmodan skulle göra det så kommer jag ändå aldrig att få reda på om så är fallet. Allt man gör gäller här och nu och man ska på något sätt försöka göra något meningsfullt av det ganska meningslösa livet. Meningsfullt och meningslöst är egentligen samma sak. Jag gör, har gjort och försöker göra saker som är meningsfulla för mig. Mycket i de jag gör och har gjort har betytt jättemycket för mig. Jag har fått så mycket tillbaka som jag bara har mått så bra av. De viktigaste i livet tycker jag är att man mår bra och jag hoppas att jag kommer att göra det även nästa år, oavsett om jag gör meningsfulla eller helt meningslösa saker. För mig är det meningslösa och meningsfulla nästan samma sak.

Ha nu en trevlig kväll, och GOTT NYTT ÅR. 

 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE