Tankar kring träningen

 
 
Jag har varit och tränat lite nu under kvällen. Det gick nog bra, men jag funderar lite på hur mycket jag egentligen ska köra. 
 
Jag känner någonstans att jag vill hålla igång mycket med träningen. Powerwalk, promenad, gym och pingis är de jag kör nu. Jag tycker mig se att jag  kan träna gym, powerwalk och promenader nästan vilken tid som helst på dygnet, men samtidigt ställer jag mig frågan om det är värt att bry sig?
 
Gymmet där jag tränar är nu öppet dygnet runt. Det innebär att jag rent teoretiskt kan träna varje dag på gymmet eftersom jag inte jobbar dygent runt. Jag skulle kunna gå upp mitt i natten och köra gym innan jag börjar jobba klockan 05:00 på morgonen. Jag skulle kunna köra gym efter att jag har slutat mitt arbete klockan 23:00 på kvällen. Är jag ledig så finns ju ofta all tid i världen. Jag tänker att det kanske är bättre att träna väldigt sent på kvällen istället för att träna tidigt på morgonen innan man sen ska jobba. Det känns ofta lite skönare att köra på kvällen, men samtidigt är man pigg hela dagen om man har börjat sin dag med att köra ett pass på morgonen. Sen kan man ju vara pigg ändå under en dag om man väljer att sova ut på morgonen. Då jag känner mig som mest trött det är när jag har varit uppe väldigt tidigt och kanske inte börjar koppla av förrän ca sju på kvällen.
 
Det finns möjligheter att träna mycket gym nu. Fast jag har börjat tveka om jag verkligen ska ge mig på att också träna på väldigt udda tider. Går man bort till gymmet och kör vid midnatt så tror jag att det är svårt att ge 100%. Samma är när man kör ett pass efter att ha jobbat natten. Jag har en någon gång stått på gymmet klockan 04:00 på morgonen. Den gången hade jag jobbat natten och valde sen efter avslutat arbetspass att känna hur det känns att köra gym mellan 04:00 och 05:00  på morgonen. Det kändes lite coolt att ha hela gymmet för sig själv, men jag tror att träningen hade blivit betydligt bättre om jag innan hade sovit några timmar och sen gått bort kanske 9 timmar senare och tränat då istället. Känslan jag har är att det är bättre att köra så man får ut max av träningen genom att försöka med alla medel att göra så bra träningspass som möjligt. Det msåte vara kvalitet liksom.. Kör man på för mycket udda tider som mitt i natten eller en sjukt tidig morgon så tror jag att det kan vara lätt att tröttna och tappa motivationen. Det är tufft nog att bara träna och hålla igång. Kör man på för mycket udda tider också så tror jag inte det håller längden. Det gäller ju att träna på sånt som man klarar över tid. 
 
När det gäller powerwalks och promenader så har jag nog provat allt man kan tänka sig där. Ett tag var jag nästan ute varje dag och gick över milen. Det kunde verkligen vara på udda tider. En gång ställde jag klockan på typ 06:00 på morgonen, gick upp och tog på mig för att sen gå ut på en promenad i över 2 timmar. Jag har provat att gå långpromenader på över en mil när det har varit minusgrader och typ nordanvind ute. Jag har gått i spöregn och när det kanske har varit 30 graders värme och ingen vind. Sent på kvällen har jag också gått långpromenader och en gång i alla fall så kommer jag ihåg att jag frös rätt ordentligt och ändå promenarade  jag på i över en mil. Det jag inte fattar är vad som har motiverat mig när jag körde på så här. Idag fördrar jag en powerwalk på ca 40 minter och sen räcker det., Att gå i flera timmar känns idag bara helt meningslöst.
 
Jag vet inte vad som är bäst att göra och hur jag ska tänka kring träningen. När, vad och hur mycket ska jag träna. Ska jag så fort jag är sugen på att träna bara göra detta? Hur mycket ska man egentligen vila och hur mycket ska jag träna? Jag vet faktiskt inte riktigt? Det känns fel på ett sätt att inte träna när man kan och är sugen på att få röra på sig, men samtidigt kan man ju inte träna jämt bara för att man är ledig och sugen på att träna. Jag tycker verkligen det är skitsvårt att hitta en bra balans i detta. Som det har varit tidigare så har jag antingen kört för mycket eller för lite. Jag har egentligen aldrig funderat på hur mycket jag ska köra över huvud taget, men jag tycker det är bra att jag har börjat gör det nu. Även om jag inte vet ett skit vad som är rätt och fel i detta. Och hur ska jag kunna ta reda på vad som egentligen är bäst för mig. Är det verkligen värt att bry sig ännu mer om denna träningen?
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE