Fredag ❤️

 Då var denna dagen också slut. I morgon är det den årliga marknaden här i stan. Förra året var jag ledig och då blev det lite shopping, men i morgon  ska jag jobba. Herregud vad marknadsfolk jag kommer att köra runt på i morgon. 
 
Annars så?
 
Jag fortsätter med att försöka vara i nuet. Vissa tankar som jag ofta får vill jag inte möta längre. Jag blir ju batratrött och tom av att tänka för mycket.  Idag var jag tex ute på en promenad. Jag tror att  jag började tänka en tanke om att jag har så jäkla mycket att göra idag, i helgen och hela nästa vecka. Men så fort jag fick den tanken så gick jag tillbaka till nuet. Jag behöver ju inte fastna i dessa grubblerier om att jag har mycket att göra efter att jag har varit ute på min promenad. Jag kommer att ha lika mycket att göra efter alla dessa grubblerier ändå. Bättre då att inte möta dessa tankar. När jag är ute på promenad så är det ju bättre att jag funderar kring den just då när jag vandrar. Det är ju det jag gör just nu som är viktigt.  Man kan tänka att nu känns det bra att vara ute och man kan fundera kring det program på radion som man kanske lyssnar på när man går där på sin runda. Jag måste vara närvarande i nuet. Det som ligger långt fram i tiden det har jag ju förmodligen redan planerat färdigt från min sida. Jag har förmodligen en plan och då är det ju bättre att bara släppa alla tankar som man kanske har om nästa vecka och gå tillbaka till nuet.
 
Ett annat exempel kan jag ta från idag var när jag jobbade. Jag satt i bussen  och körde från Näl till Vänersborg  och jag var helt ensam i bussen. Då var det nära att jag fastnade i vissa grubblerier om saker e sedan och som jag ångrar. Det gäller även här att slå botrt dessa tankar om vad man ångrar och gå tillbaka till nuet igen. Att ångra saker är ju helt meningslöst. Gjort är gjort! Om jag ofta tänker på något som jag ångrar så blir ju dessa grubblerier till tankar som är helt omöjliga att vinna över. Jag kommer bara att komma fram till att jag ångrar mig och bättre blir inte det. Jag kommer bara att fortsätta vara för trött och känna mig tom eftersom jag slösar så mycket onödig energi på grubblerier om allt som jag ångrar. Dessutom är det ju så att sånt som känns fel att göra nu kändes kanske mer rätt förr , och då blev det att man gjorde så. Och även om jag hade gjort så som jag idag tänker att jag hade velat göra så hade man ändå säkert kunnat hitta något annat som man väljer att ångra. Nu är en annan tid mot vad det var förr. Nu har jag andra erfarenheter mot vad jag hade förr och dessutom är det alltid lätt att vara efterklok. Alltså är det bättre att inte möta dessa tankar där man ångrar saker. Jag kan ändå aldrig vinna över dom. När jag tex sitter där i bussen så är det bättre att tänka på var jag befinner mig och kör. Är det bra eller dålig sikt? Känns det bra att köra nu osv... 
 
 Jag känner att jag är på väg att komma ur min trötthet och tomhet som jag har känt ett bra tag nu. En förutsättningen för att jag ska komma tillbaka på "banan" igen är att jag inte fastnar i tankar om vad som hände förr eller vad jag har att göra i framtiden. Kommer tankarna så kommer jag att vara väldigt noga med att jag ska gå tillbaka till nuet. Jag vet ju att det alltid funkar att leva i nuet.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE