Maten är ju så billig

Brukar du kasta mycket mat eller är du en som lägger undan om det blir något över? Jag kastar själv väldigt mycket mat per månad och jag äter nästan aldrig upp allt som jag får, eller själv lägger på tallriken. Jag har nog alltid varit sån, och dom senste åren har jag bara kastat ännu mer mat eftersom jag helt enkelt har fått order av min doktor att inte äta för mycket.
 
Jag vet inte hur många gånger jag genom åren har fått värsta utskällningen för att jag inte äter upp maten. Oftast är det människor ur den äldre genarationen som predikar om att man måste äta upp. Maten är dyr,  man ska tänka på dom som svälter och äter man inte ordentligt så blir man sjuk. Allt möjligt har jag hört om varför man inte ska kasta mat, men jag har aldrig egentligen brytt mig. Jag har bara fortsatt att kasta mat när jag inte har velat ha mer.
 
Folk har naturligtvis rätt ha vilka åsikter de vill när det gäller detta. Dom har rätt att ha sina åsikter, men jag har också rätt att ha mina. Det blir ju min åsikt som gäller eftersom det är jag som äter.  Jag tycker det känns helt rätt att slänga mat om jag inte vill ha mer, är mätt eller om maten har blivit för gammal. Igår när jag hade käkat dagens lunch så slängde jag lite grönsaker och 4 potatisar. Hade någon eller alla av alla dom som jag genom åren har hört predikningar från sett vad jag gjorde med maten, tex igår så hade jag säkert fått värsta utskällning både 10 och 15 gånger.  
 
 
 
Jag har ibland köpt en låda stekt potatis på Koppargrillen och sen har jag haft någon kyckling eller nått annat hemma. Lådan med stekt potatis har jag fått ge 20 spänn för och kycklingen kanske har kostat 40 spänn. Det är en middag för 60 spänn. Varför ska jag då steka upp gårdagens potatis från gårdagens lunch  för att jag ska spara in kanske mindre än  20 spänn? Det känns ju inte värt att bry sig om man får betala 20 spänn extra för något, om man säger så. 
 
 Att maten skulle vara dyr håller jag inte med om. Finns det något som är billigare än maten vi köper. Möjligtvis vattnet som man dricker till maten kanske. Vad kostar 1 liter mjölk? 10 kr tror jag en liter kan kosta. Ibland har det hänt att min mjölk har blivit dålig och då får jag hälla ut den. Mjölken har kostat 10 spänn, kanske några kronor mer. Men va fan spelar det för roll i det stora hela om man slänger några kronor? Ska jag dricka upp gammal mjölk och riskera att bli sjuk istället? Samma tänker jag om maten    jag slänger. Jag vill ju inte äta gammal mat. Jag vill helst inte äta gårdagens heller. Man vill ju ha färska grejer och därför skiter jag i om jag tex slänger en halv kyckling eller något annat som har blivit över från middagen. Det är kanske 20 spänn som åker i soporna, men va spelar det för roll när man sen i slutet av månaden får in sin lön. Jag lägger ungefär 3 000-4000  i månaden på mat. Jag äter mycket ute och handla hem mat gör jag ganska många dagar i veckan. Köper jag en påse bröd hos bagarn så kostar den 20 -30 kronor. Färskt och gott. Om jag sen får slänga några brödskivor så är väl det inget att bry sig om? Jag slänger kanske en tia, men va fan gör det. Maten är ju så billig ändå och jag betalar gärna för att få äta färska grejer istället för att äta några dagar gammal mat.
 
Det där med att man ska tänka på dom som svälter håller ju inte heller som argument för att man ska äta upp sin mat. Jag är ganska säker på att fler människor i vår värld  dör pga av att dom äter för mycket än vad de finns människor som svälter. Därför är det ju extra viktigt att tänka på att man inte äter för mycket mat. logikst sett så måste man ju slänga mer mat för att man inte ska kunna äta för mycket. 
 
Maten är sjukt billigt och jag kommer alltid att se till att äta så att jag mår bra av det. Jag kommer aldrig att bry mig om folk tycker illa om att jag slänger mat eller inte äter upp. Det är liksom ingen big deal för mig. 
 
 
 
 
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE