Ta inget för givet.

"Ta inget för givet". Det känns som ett ganska slitet uttryck. Jag tänker ofta på detta, men jag funderar nog inte så mycket på vad det egentligen betyder. 
 
Jag känt typ halva natten och hela denna dagen att jag har begått det misstaget igen. JAG HAR TAGIT NÅGOT FÖR GIVET. Jag känner mig sviken av en person som har sagt saker om mig som är av sånt slag att jag har väldigt svårt att försvara mig.
 
Jag kan inte släppa det. Jag vill inte bry mig egentligen, men eftersom jag ägnar så mycket tankeverksamhet åt det så bryr jag mig ju på något sätt i alla fall. Kanske slutar jag älta om jag skriver ner precis vad jag känner.  Det handlar om att jag återigen har litat på en person som jag nu inser att jag inte borde ha brytt mig om överhuvudtaget. 
 
Jag tycker det är ganska jobbigt och problemet med att ta för givet att man kan lita på människor är att när man inser att man inte borde ha gjort detta då blir allt bara fel hur jag än väljer att hantera mitt då redan stora misstag.
 
Det blir jobbigt också för man blir ju själv mer "hårdhudad" när man i framtiden kommer i situationer där man har att välja på om man ska lita på någon eller inte. Dessutom tror jag man får mycket sämre livskvalitet av att tänka tankar och ha funderaingar på om man vågar lita på ´människor som stöter på i olika sammanhang.
 
 Det jobbiga i just detta fallet är att jag har ställt upp för denna personen några gånger. Exempelvis ringde denna person till mig för några veckor sen och var bekymrad och orolig. Jag gav då mitt stöd som som en vän. Det har jag egentligen inte ångrat för vi är ju trots allt människor och de är mer som förenar oss än som skiljer oss åt. 
 
Jag känner idag ändå att jag inte kan träffa denna person mer nu. Jag vill inte göra det!  Vad ska denna person då påstå i framtiden att jag sagt om jag förlåter och går vidare som om inget har hänt? Jag tycker detta är så svårt att hantera och det känns som att hur jag än gör så blir de ju bara fel. I grund och botten handlar det bara om att man har tagit något för givet. När det sen inte blir som man har tänkt sig då blir det jobbigt för mig själv och det spelar ingen roll vad jag gör känns det som.
 
Ta alltså inget för givet är väl det som jag måste lära mig, men det känns ju fel det också. Ibland är det svårt att veta vad som är rätt och fel. Man har inte alltid alla rätta svar. Men uttrycket "ta inget för givet" innheåller 4 ord som jag ibland tyvärr kommer på att jag borde ha tänkt på en extra gång.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE