Ett av få inlägg om politik på min blogg.

Jag sitter här tänker lite fritt kring  politik.

 

Jag är egentligen inte så intresserad av politik och jag tror inte så mycket på att det spelar så stor roll vilket parti som har regeringsmakten. Om vi funderar över de problem som finns med tex arbetslösheten så säger ju företrädare för samtliga partier som sitter i riksdagen idag att man vill minska arbetslösheten. Man pratar om hur fler ska få jobb. Inget av våra riksdagspartier säger väl tvärtom? Man har bara olika lösningar på hur fler ska kunna komma ut i arbete och få ett jobb som man kan klara sin försörjning på. Jag pratar och skriver säkert om sånt som kallas för poltik utan att jag egentligen tänker på att jag gör det. Diskuterar jag sakfrågor och specifika samhällsproblem så kanske det är politik. Men hela grejen med politiken och vad det är, vem som gör vad, bryr jag mig inte så mycket om. Jag röstar ju och då lägger jag min röst på något parti som jag tror kommer att jobba för frågor som jag tycker är viktiga, men jag tror ändå inte att jag bryr mig om jag märker att jag röstade på "fel" parti efterhand. Vet jag inte vad jag ska rösta på då blir det blankt. Jag tänker inget kring det heller. Röstar man blankt, då har man ju inte röstat på "fel" parti i alla fall. 

Jag har naturligtvis åsikter i politiska frågor. Jag tycker att det är viktigt att alla har det hyffsat bra. Det är i alla fall inte bra om fattiga blir ännu mer fattigare. Men samtidigt tycker jag också att det är fel att höja skatterna. Ett högt skattetryck tror jag inte  automatiskt formar en bättre sjukvård, äldreomsorg eller skola. Så finner ingen förklaring till varför vi har eller ska ha ett högt skattetryck.

Vad som är bra och dåligt att göra när det gäller att förbättra och utveckla tex: Sjukvård, äldreomsorg och skolan kan man ju egentligen inte veta. Moderaterna tycker en sak och Socialdemokraterna tycker något annat, fast man är överens om att skolan, vården och äldreomsorgen måste fungera bra och fylla sin funktion. Man har bara olika åsikter om vad man behöver göra för att de ska fungera på bästa sätt. 

Jag har väl någon gång tidigare gjort politiska inlägg på min blogg. Jag vill inte göra det för ofta för som jag sa så är jag ganska ointresserad . Jag vet att jag någon gång skrev att Moderaterna hade kommit med många bra förslag och att jag gillade vad våran statsminister hade sagt om tex ännu ett jobbskatteavdrag.  Det blev då ett jävla liv på vissa bloggläsare som tyckte att  att jag var vidrig att höra på och jag borde inte få blogga offentligt överhuvudtaget. 

Vissa tycker tydligen att jag inte ska få ha några åsikter, och speciellt inte när jag gillar ett förslag som jag har hört att Moderaterna försöker genomföra. Men dom som hatar mig för att jag gillar något förslag som tex Moderaterna jobbar för dom verkar däremot tycka att de får ha vilka åsikter som helst om de jag tycker, men inte tvärtom. Hur tänker en haters där egentligen??

Socialdemokraterna och Moderaterna jobbar ju mycket med samma saker egentligen. Tex: Skola, vård och omsorg.  Båda partierna vill att det ska fungera bra, men man kan ha helt olika åsikter om hur man ska göra för att det ska bli bra. Det handlar inte om hat och att inte skapa förutsättningar för att tex skolan, vården och omsorgen ska funka bra. Om man då har en åsikt om hur det ska bli bättre, då har väl ingen fel? Näe, inte direkt. Kan man säga att någon har rätt då? Njä, inte till 100%. I grund och botten handlar det väl  om samma problem som man har olika lösningar på och alla olika åsikter måste ju få komma fram för att då blir det förmodligen den bästa lösningen på det man jobbar med. Har jag rätt? Inte i allt. Har jag fel? Säkert på en del punkter, men inte på alla. 

 

 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE