Ut med julen och snart är det nytt år.

Det är ganska mysigt med mellandagar kring jul och nyår.  Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Jag har städat ut julen nu. Det känns fel att ha massor av tomtar och andra julsaker framme nu när julafton och de närmaste mellandagarna efter julen är förbi. Nu är det ju snart nyår och i mina tankar så förknippar jag inte riktigt de närmaste dagarna som nu kommer med sånt som hör julen till. Nyår är något helt annat för mig liksom. Det enda som står kvar efter detta årets jul är ett rött stearinljus som står i köksfönstret. 
 
 
Jag har börjat tömma köket nu på saker. Jag har plockat ner de mesta som jag har på väggarna. Jag vill börja redan nu och tömma köket på saker för det är inte roligt om jag har för mycket kvar att röja ut dagen innan det är dags att riva köket. 
 
Jag trodde först att jag inte skulle behöva bo kvar hemma under tiden som renoveringen av köket pågår, men det verkar nu som att jag kommer bli så i alla fall. Saker som jag trodde var fixade visade sig nu inte vara så klara som jag trodde. Nu ställer jag in mig på att jag får bo kvar, men min fågel slipper i alla fall att leva i renoveringen.
 
Det känns annars bra inför renoveringen. Jag har helt klart för mig hur jag vill att köket ska se ut när det är färdigt. Jag vet inte riktigt vad jag  ska köpa hem för nya köksprylar till mitt nya kök. Vad behöver jag egentligen? Jag vet inte heller riktigt än vad jag ska spara av sånt som jag redan har. En del av mig vill slänga typ allt av gammal skit som jag har, men den andra delen vill spara. När jag röjer i köket får jag väl lägga ner allt i lådor och sen när köket är klart så får jag väl kolla över det en gång till. Vad ska man spara och vad ska man slänga. Jag vill köpa nytt, men jag har samtidigt svårt att kasta saker. Jobbiga kombination det där.
 
Annars har jag de senaste dagarna haft mycket mys. jag mår lite bättre igen. Det kommer ändå att ta lång tid innan jag får tillbaka mycket den kraft och energi som kände att  jag hade för några månader sen, men orkar jag ju i alla fall mer nu än vad jag har gjort på länge. Dessutom har jag varit bra på att verkligen ta hand om mig själv under den här tiden som jag inte har mått så bra. Nu under jul och mellandagarna har jag haft det väldigt bra. Jag har fått hela julhelgen precis så som jag ville ha den. Vi får se hur nästa vecka blir. Förhoppningsvis har jag tid för mycket mys och när jag jobbar hoppas jag på behagliga arbetsspass som blir lika lugna som dom har varit som jag har haft denna veckan. Hur lugnt som helst och då har man myckedt tid för mys.
 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Design by Amandah Thunberg

EXEGGUTOR.SE